Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XXXX Svart

Lengde en vei (km)

3.61

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Taskedalshornet

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Bratt skitur opp til Taskedalshornet over Bøstølen. Bratt parti der en bør ha isøks siste stykket opp til toppen.

Kvar i terrenget går turen?

Turen er her beskrevet fra Bøstølen, veien blir normalt brøytet hit til påske. Ellers er det helårsåpen veg til Hersla (bomveg). Fra Hersla er det en liten time inn til Bøstølen.

Fra vegen ca. 200 m etter setrene på Bøstølen ta ned til venstre mot elve, og kryss elva på bro. Kryss opp gjennom hyttefeltet, og hold etterhvert litt mot venstre til en skogkledd rygg.

Følg ryggen oppover til skoggrensa, og kryss deretter oppover mot venstre rundt østsiden av Kollen. Litt bratt et kort parti, men fortsett til en kommer inn i en liten dalformasjon der terrenget legger seg og en når opp på ryggen.

Følg ryggen videre oppover mot venstre. Etter et slakt parti er det et kort bratt parti, der en må være oppmerksom på skavl til venstre, og holde godt til høyre for denne. Ryggen smalner gradvis av oppover til en når det siste bratte topppartiet. Her kan en sette igjen skiene om en ønsker det.

Ved gode snøforhold kan en følge snøflanke til høyre, ellers er det ca. 50 m med klyving oppover ryggen (bør ha isøks) opp, og et kort slakt parti opp til toppvarden.

Har en med skiene til toppen er det en fin ryggtravers videre til Taskedalstind, ellers følger en samme rute ned igjen.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 3.61
Stigning meter grader
Total stigning 1002 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.