Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Svartløken rundt

Om turen

Gradering

Kommune

Vestnes

Type tur

Skitur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

ca 15km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Svartløken rundt

Kvifor gå denne turen?

En flott skitur i fint terreng rundt Svartløkvannet.

Kvar i terrenget går turen?

Skiløpene starter fra parkeringsplassen, og etter 1 km med slak nedoverbakke så kommer en til varmestuen. Denne er fin som base med toalett, salg. Akebakke for barna. Turen videre er en rundløype rund vannet i enkelt terreng i velpreparete løyper. Både klassisk spor og fristil trase. Hvis det velges å gå med solen så skal det holdes til høyre i alle kryss, og går en mot solen så blir det venstre. Rundturen fra varmestuen er da 13.2km. Det er da 1 km fra varmestuen til parkeringen. Det er en 4.4km løysløype med samme startpunkt. Løypenettet holder høy standard. For mer info http://www.tilski.no

Kvar startar turen?

Noen hundre meter fra Tomra sentrum går veien opp til Tomrefjellet. ca 3km med fjellvei så kommer man til toppen hvor det er en stor parkeringsplass. Bomavgiften er 50kr. Skiløypen starter her.

Kvar endar turen?

Samme som start.

Kvar kan du parkere?

Gode parkeringsmuligheter på "reset", ingen avgift. Bomavgift på veien opp.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Preparerte løyper 15
Lengde tur/retur (km) ca 15km
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 30 10
Bratteste helning ned 30 9
Total stigning 300 Høydemeter

Offentlig transport

Nei

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Spesielle forhold

1 km fra parkeringsplassen er det varmestue med salg av kaffi og vafler. Åpen bare om helgene, men toalettene er åpen hele tiden. Det er gode skøytetraseer i hele løypen.

Kart

http://www.Skisporet.no - svartløken