Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Nesset

Type tur

Fottur
Skitur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

5

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Følg skilting mot Hellesetra og Stua. Ta opp til venstre i veikrysset.
Grusveien går helt opp til Hellesetra. Helgenya (1154 moh) i bakgrunnen.
Fra Hellesetra er det igjen ca. 1 km å gå i terrenget og ca. 100 høydemeter.
Nedre del av Vistdal sett fra Stua. Til høyre ser man Stornebba og Sandnebba.

Stua

Kvifor gå denne turen?

Turen til Stua er en enkel tur til god utsikt. På den ene siden ser man mot Måsvassbu i Langedalen, og på den andre siden får man god utsikt over Vistdalen. På toppen er det også en sprekke i fjellet som tidens tann har laget, godt hjulpet av vann og is.
Turen er litt tyngre som skitur enn til fots, men uten veldig bratte stigninger. Litt skiferdigheter kreves likevel til turen ned ettersom man må følge skogsveien.

Kvar i terrenget går turen?

Med god bil (4-HJULSTREKK OG GOD BAKKEKLARING ANBEFALES!) kan man kjøre helt til Hellesetra. OBS! BOMVEI! (25 kr, pris fra 2011). Da er det bare et lite stykke å gå i terrenget for å nå toppen av Stua (652 moh). Ønsker man en lengre tur anbefales det å gå helt fra Helle.
Veien går på asfalt bratt forbi alle gårdene på Helle og fortsetter opp mot skogen. Før man når skogkanten står boksen for betaling av bompenger. Veien går etter hvert over til grusvei, og du kommer til et skiltet veikryss. Her skal du ta bratt opp til venstre mot Hellesetra (Se ett av bildene). Bilveien går helt frem til Hellesetra, og herfra er det sti/terreng frem til toppen av Stua. (Det vil bli merket med grønt fra Hellesetra til Stua i løpet av 2013).

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Kjør til Vistdal. Hvis du kommer kjørende fra Eresfjord tar du av til Lange. Hvis du kommer kjørende fra Åfarnes kan du kjøre riksveien til du har passert Visthus leirsted og samfunnshuset, og deretter ta av til Lange. Turen starter på Langesiden av Hellebrua i Vistdal. Her er det skiltet til Stua. Det er mulig å parkere i veikanten.
Bomvei (25 kr, pris fra 2011) hvis du ønsker å kjøre deler av veien. Veien anbefales som nevnt tidligere ikke for vanlig personbil! Boksen for betaling av bompenger står ca. 200 m etter øverste bolighus.

Kvar endar turen?

Målet for turen er utsiktspunktet fra Stua (652 moh).

Kvar kan du parkere?

Parkering i veikanten på Helle.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 1
Fast grus 3
God sti 0,3
Natur 0,5
Myr 0,2
Lengde tur/retur (km) 5
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 100 15
Bratteste helning ned 100 15
Total stigning 600 Høydemeter

Kart

Statens kartverk 1320-2, Eresfjord