Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Eide

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

4

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Strandasetra

Fotograf: Olav Tornes

Kvifor gå denne turen?

Dette er en tur som går i lauvskog opp til setervollen Strandasetra. I dag ligger det to flotte bygg her, og det er mulighet til å overnatte. Setrene ble opprustet av Strand Vel i 1995. I bærsesongen finner du blåbær og tyttebær, og området er rikt på sopp.

Bilogisk mangfold: Påvist leveområde for orrfugl.
Se: http://dnweb12.dirnat.no/nbinnsyn/asp/faktaark.asp?iid=BA00050964

Kvar i terrenget går turen?

Fra parkeringen følger du vegen mellom gammelhuset og ridehallen opp til vasshuset som står ca. 300 m fra parkeringsplassen. Gå på nedsida av huset og følg den nylaga stien ned til brua som er bygd over Galtelva. Nyt turen over brua før du fortsetter stien opp til setra. Turen dit opp tar ca. 30-45 min. Oppe på setra har Strand velforening bygd opp to flotte buer for overnatting på gamle setertufter, Rotåkerbua og Stakkvikbua, 320 moh. Her kan minst 15 - 20 personer overnatte samtidig.

Fra Strandasetra kan du gå videre til Galten og Nosa eller innover til Galtvatnet for å fiske, og endatil helt opp på Harstadfjellet.

Koordinater:
UTM 32 Euref89:
Nord: 6976340
Øst: 427067

Kulturminne

Seterbygg.Opprinnelig to gamle setre. Setrene står til fri disposisjon. Det er vedovn og kokefasiliteter i byggene. Vann hentes i bekken. Utedo.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Fra Eide sentrum tar du av fra riksveg 64 i første krysset til venstre mot Høgset og følger fylkesveg 279. Kommer du fra Moldesida, tar du av til høgre i første krysset etter Skjelvik Bilverksted. Etter vel 6 km kommer du til Strand. Ta av opp mot Herskedalen, se Stikk UT!-skiltet nede ved fylkesvegen. Etter 400 m krysser du elva. Ta da til venstre og det er bare 150 m igjen til en stor parkeringsplass.

Fra Krifast og Gjemnes kjører du Fv279 til Strand grendahus.

Kvar kan du parkere?

Parker ved Strand grendahus.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 4

Offentlig transport

Nei. Det går buss til Eide sentrum. Og til Krisfast. Men over Storlandet, mellom Eide og Krifast/Gjemnes går det ikke buss.

Mobildekning

Varierende.

Kart

Turkart Kristiansund.