Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Storvatnet Herresdalen

Om turen

Gradering

Kommune

Tingvoll

Type tur

Sykkeltur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

20

Lengde en vei (km)

10

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Ved parkeringsplassen er det satt opp griller og benker.
Ved veis ende i Herresdalen er det et flott omårde for å ta en lengre pause på sykkelturen
Langs Herresdalsvatnet er det fine forhold også for små barn på sykkel. (Foto Ingunn Haukvik)
Utsikt ut over Storvatnet med Melsåsen godt synlig på motsatt side

Storvatnet Herresdalen

Kvifor gå denne turen?

Området rundt Storvatnet i Tingvoll er ypperlig for sykkelturer for hele familien.
Det går vei/ traktorvei rundt hele Storvatnet og størstedelen av veien rundt er stengt for biltrafikk. Både Vatn og Eikrem kan være utgangspunkt for sykkelturer i området. Men har du med barn er det fint å begynne sykkelturen nede ved vestenden av Storvatnet. Like nedenfor vanninntaket for drikkevannet til Kristiansund er det en stor parkeringsplass og veien inn langs vatnet er lett å sykle også for de minste barna. Ved parkeringsplassen er det satt ut benker og griller, og det er laget en hinderløype og crossbane for barna.

Kvar i terrenget går turen?

Har du hele dagen til rådighet kan de anbefales en lengre sykkeltur hvor du tar utgangspunkt fra Storvatnet og sykler inn til Vatn og videre opp til Herresdalen. Fra Vatn og opp til Herresdalen er det litt tung stigning, men veien inn langs vatnet, som er stengt for bilkjøring, er rene idyllen. Selve området er i seg selv en flott naturopplevelse med frodige lier på begge sider av vatnet og veien som går helt nede ved vannkanten. Når du kommer inn i Herresdalen vil du finne en flott sandstrand og det er satt opp benker og murt opp en flott grillplass som kan benyttes for alle som besøker området.
Hvis du ikke vil ta samme vei tilbake ned til Storvatnet er det en flott og litt mer utfordrende sykkeltur hvis du sykler om Eikremsetra. Når du på tilbaketuren har passert Herresdalsvatnet tar du ned til brua som går over elva ved utløpet av vatnet. Her er det ikke vei, men du triller sykkelen bare 50 meter opp lia etter å ha passert brua. Da kommer du opp til en traktorvei som du følger ned til Storvatnet om Eikremsetra. Her går det bare nedover hele veien til Storvatnet. Veien er litt kronglete i begynnelsen, men ned de bratteste bakkene er det bare å suse nedover. Husk å sjekk bremsene før du setter utfor. Når du kommer ned til vatnet følger du veien tilbake til utgangspunktet for turen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Hvis du skal begynne turen ved vestenden av Storvatnet kjører du E39 fra Krifast i retning Kanestraum. Like etter du passerer Møkjavatnet tar du av på grusvei til høyre. Følg veien opp til en stor parkeringsplass.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Fast grus 11
Traktorveg 5
Lengde tur/retur (km) 20
Lengde en vei (km) 10
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 100 15
Total stigning 200 Høydemeter

Kart

1421 II Kristiansund og 1320 I Tingvoll