Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Smøla

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

5,7

Lengde en vei (km)

2,85

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Storvatnet

Kvifor gå denne turen?

Storvatnet ligger i Midt-Smøla naturreservat midt inne på Smøla. Det regnes som en del av myr og heiområdene på Smøla som ble verna våren 2009. Det tar bortimot en 30-40 min å nå fram til enden av vannet.
Turen er ca 2,85 km, og terrenget er passe kupert og vått. Deler av stien ligger helt nede ved vannet, og når det regner mye, så er det forhold for å vasse litt noen steder.

 Storvatnet var tidligere drikkevannskilden for store deler av Smøla, og der selve stien starter, ligger den gamle pumpestasjonen. Stien til posten finner du til venstre. Den er ganske tydelig hele veien. Mange fritidsfiskere bruker Storvannet til å fiske i, og de går en del på denne stien.

Når du har nådd hytta ved enden av vannet, finner du turpostkassen montert på hytteveggen. Skriv navnet ditt i boka.

Kvar i terrenget går turen?

Det går flere stier opp til denne posten. Den vi vil at folk skal følge, starter ved radiomasta og går ned til vannet og fortsetter til enden der det ligger en hytte. Men det finnes også andre stier . Fra Rokstad har vi en turpost opp til Tverrbakkhaugen. Derifra kan en fortsette og gå opp til Storvatnet. Fortsetter en så ned fra Storvatnet til Rokstad, så har en gått en rundtur. Folk på Smøla går gjerne på kryss og tvers oppe i Smølamyra. Deres fotefar skaper stier. Flere burde gått dem. Det er mye god helse i å traske myr

Lenke til turbeskrivelse

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter når en ankommer Edøya/ Smøla med hurtigbåt eller ferje. Fylkesvei 669 går rundt øya.
8 km inn på Smøla fra Edøya kommer en til et kryss der en tar til høyre og følger veien 5,5 km til Nelvika. Der er et kryss opp til Frostadheia på venstre side. Ca. 6 km derifra kommer en til radiomasta. Den er godt synlig og det er der selve vandringen kan begynne.
Der finner en skiltet. Det er mulig å kjøre grusveien ned til vatnet, men en kan like gjerne parkere der skiltet står. Da går grusveien ned til den gamle pumpestasjonen nede ved vannet. Der finner en stien til venstre for grusplassen ved pumpehuset Terrenget er passe kupert og vått. Deler av stien ligger helt nede ved vannet, og når det regner mye, så er det forhold for å vasse litt noen steder.

Kvar endar turen?

63.397942, 8.111262 koordinatene for enden av Storvatnet

Kvar kan du parkere?

Parkering ved radiomasta eller følg grusveien ned til vannet for parkering.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Fast grus 1
Myr 4,7
Lengde tur/retur (km) 5,7
Lengde en vei (km) 2,85
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 5 2
Bratteste helning ned 5 2
Total stigning 5-8 m Høydemeter

Offentlig transport

Smøla er en bra sykkeldestinasjon. Å sykle til Storvatnet er en fin tur om du oppholder deg på et av overnattingsstedene, eller kommer med båt/ferje ut til Smøla. Gurisentret ved kaia på Edøya har sykkelutleie. Tlf: 71542600. De har også utleie av sykkelvogner og seter for mindre barn.
Ordinær buss går ikke opp til punktet,

Mobildekning

Grei mobildekning overalt.

Spesielle forhold

Ved enden av Storvatnet renner ei lita elv. Vi har anlagt ei lita bru over der, men den har flom og is revet vekk. Pt. kan det være at en må gå omvei for å komme over. Men det er mulig.

Kart

Kart over Smøla.