Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Surnadal

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

6

Lengde en vei (km)

3

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

På vei opp fra Haugaskaret med Hjelmen i bakgrunnen
Fra toppen er det flott utsikt mot Tustnastabbene

Stortussen

Fotograf: Håvard Johansen

Kvifor gå denne turen?

Stortussen 765 moh ligger på kommunegrensa mellom Surnadal og Halsa. Den er den høyeste av den karakteristiske fjellrekka Tussan som er godt synlig når du kjører E39 gjennom Halsa.
Fra toppen får du en panoramautsikt utover mot Tustnastabbene. Opp til toppen er det ikke mer enn tre kilometer, så det er en forholdsvis kort tur. Men når du står på toppen har du nesten 600 høydemeter hvor du kan skli helt ned til bilen.

Kvar i terrenget går turen?

Fra parkeringsplassen skal du opp lia samme vei som merket løype til Jutulbu. Øverste del av lia er nesten 30 grader, og det anbefales ikke å gå opp hvis det er hard skare.
Når du kommer opp på flata holder du høyden i lia og dreier inn dalen mot nord. Følg elva helt inn dalen før du går mot Stortussen i vestlig retning. Selve toppen er det enklest å komme opp fra sør.

Turen ned følger du samme vei.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Kjør Rv 65 mellom Halsa og Surnadal. Like syd for Haugavatnet er det en stor parkeringsplass. Ved parkeringsplassen er det skilt merket Jutulbu.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 6
Lengde tur/retur (km) 6
Lengde en vei (km) 3
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 80 80
Bratteste helning ned 28 28
Total stigning 585 Høydemeter

Mobildekning

God

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Spesielle forhold

Alternativ utgangspunkt kan være fra Settem i Bøfjorden og gå opp forbi KNT hytta Jutulbu.

Kart

1421 III Halsa