Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Eide

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

4,2

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Start: Turen går fra skigarasjen. Sverre Jostein Lysgård er klar for tur. Foto: R.S. Berthinussen.
Gjennom skogen. Foto: R.S. Berthinussen.
Utsikt mot Eide sentrum og over til Snøtinden. Foto: R.S. Berthinussen.
Utsikt mot Kornstadfjorden. Foto: R.S. Berthinussen.

Stortua

Kvifor gå denne turen?

Stortua ligger rett over Eide sentrum. Turen opp er relativ bratt. Du får hjertepumpa i gang, og du blir svett. Ta gjerne med deg staver. Mange har sin daglige tur opp på Stortua, og dette er et av de mest besøkte turmål i Eide. Stien er svært tydelig, men mange plasser delt. Du går på stein og over myr. Over våte partier er det lagt ut klopper.

Biologisk mangfold: http://dnweb12.dirnat.no/nbinnsyn/asp/faktaark.asp?iid=BA00050990

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter ved skigarasjen til Eide IL. Her starter også lysløypa. Gå til høgre i lysløypa fram til første bakketopp. Herfra går en godt tråkka sti opp til venstre. Noen steder deler stien seg, men alle alternativer går opp mot Brandhaugsteinen og Silsetsetra, og videre mot Stortua (og videre til Vardhågan).

På Silsetsetra er det bok ved Brandhågsteinen, som er en stor stein til venstre for stien. Her er er et kjekt sted for rast.

Stien går videre oppover, og et stykke etter skoggrensa deler den seg. Det er merka til Vardhågan med skilt i krysset. Stien rett fram går til Stortua, mens den til høgre går til Vardhågan. Det er varde og bok både på Stortua (440 moh) og Vardhågan (620 moh). Fra Vardhågan er det fint å gå videre til Kropptua (620 moh) og ned på Tverråsen (510 moh), turkassepunkt, eller til Visnesfjellet (550 moh), eget turkassepunkt, med utsikt mot storhavet.

Kulturminne

Tufter etter Silsetsetra.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Du skal til Eide sentrum. Kjør Rv64 til Eide og ta av opp til Eidehallen (stor blå hall. Sees godt fra hovedveien). Kommer du fra Molde og Fræna skal du kjøre rett forbi Eide sentrum og ta opp til venstre. Kommer du fra Averøy tar du av til høyre rett før du kommer ned til Eide sentrum.

Kjør forbi Eidehallen og ta til høyre i krysset rett ovenfor Eidehallen. Så tar du første til venstre. Se skilt til Stortua. Kjør rett oppover i boligfeltet, ta til venstre i neste kryss (krysset er ved en bekk), og parker ved skigarasjen til Eide IL helt øverst i vegen.

Kvar kan du parkere?

Parkering ved skigarasjen. Gratis parkering.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti 4,2
Lengde tur/retur (km) 4,2

Offentlig transport

Buss til Eide sentrum, eventuelt gå av ved Eidehallen. Se http://www.177.no

Mobildekning

Ja.

Spesielle forhold

I perioder kan deler av stien, spesielt første halvdel, være svært fuktig. Gode sko anbefales.

Kart

Turkart Molde (2007) 1:50 000