Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Aure

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

11,4

Lengde en vei (km)

5,7

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Storøra sett fra Fjelnesdalen
På vei opp med Inderbergsalen i bakgrunnen
Like før toppen med utsikt ned til Korsnesfjorden
Utsikten fra toppen og ut mot Smøla

Storøra

Kvifor gå denne turen?

Storøra 905 moh ligger på Stabblandet i Aure kommune, og den er bare tre meter lavere enn Inderbergsalen som er Sør-Norges høyeste fjell beliggende på en øy.
Det er flere utgangspunkt for å komme opp til Storøra på ski. Men den enkleste er å gå fra Innerberg og om Fjelnesdalen. De første kilometrene gås da i flatt terreng langs en traktorvei før du begynner stigningen opp fra Fjelnesdalen. Her vil du få den flotte utsikten med kombinasjonen fjord og fjell.
Siste stykket opp til ryggen før toppen er forholdsvis bratt. Fra toppen vil du få en fantastisk utsikt ut mot havet. Og mot syd vil du se hele fjellrekka fra Trollheimen til Romsdalsalpene.

Kvar i terrenget går turen?

Fra bilen går du ca 2,5 km langs traktorvei inn til Fjelnesdalen. Her fortsetter du opp dalen til Fjelnesdalsskaret. Videre skal du følge ryggen opp til du kommer over tregrensa. Nå ser du toppen av Storøra. Fortsett videre i retning toppen. Når du kommer opp til et lite skar går du videre opp bratta i vestlig retning. Når du har gjort unna det bratteste partiet følger du ryggen det siste stykket til toppen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Følg Rv680 mellom Kristiansund og Aure. På Stabblandet tar du av mot Soleim. Følg veien 1,7 km til et veikrys. Her tar du til venstre og følger veien 5,4 km til den stopper ved Innerberg.

Kvar endar turen?

Storøra

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 11,4
Lengde tur/retur (km) 11,4
Lengde en vei (km) 5,7
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 100 27
Bratteste helning ned 100 27
Total stigning 845 Høydemeter

Mobildekning

god

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Det bratteste partiet er på nesten 30 grader. Så vær obs på skredfaren. Størst skredfare er oppe i skaret ved Fjelnesddalen. Her går det ofte skred ned fra Innerbegsalen. Så det er viktig å gå litt på østsiden av dalen på vei opp.

Kart

1421 III Halsa