Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Gjemnes

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

9,2 km

Lengde en vei (km)

4,6 km til toppen

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

På vei ned fra Stokknoken med Freikollen i bakgrunnen
Fra Snipa har du fin oversikt over Krifast
Fra toppen av Stokknoken med utsikten mot sørøst

Stokknoken

Kvifor gå denne turen?

Stokknoken 811 moh er den østligste toppen i fjellrekka mellom Batnfjorden og Kvernesfjorden.
På grunn av sin beligghenhet mellom to fjordarmer får du fra toppen en fantastisk utsikt mot Kristiansund og Averøy i nordlig retning. Og i sydlig retning ser du rett over på fjellrekka i indre tel av Gjemnes.

Kvar i terrenget går turen?

Første del av turen går du ca. 2 kilometer langs en skogsbilvei. Her er det lett å gå. Veien deler seg, men det er bare å følge skilt merket Stokknoken. Du skal følge skilt to ganger mot høyre. Oppe i dalen er det satt ut benker flere steder, så her er det lagt til rette for en koselig tur. Like før veien slutter, tar du av på stien opp til høyre. Det er tørr og fin sti opp gjennom skogen. Over tregrensa blir stien mer utydelig, men du skal gå skrått i østlig retning og opp til Snipa. Vær forsiktig frempå kanten. Det går stupbratt rett ned, og bergsprekken frempå kanten skal ha blitt større de siste årene. Det siste stykket er det ikke sti, men det er bare å gå rett mot toppen. Fra toppen får du en fantastisk utsikt både mot Batnfjordsøra og ut mot Averøy og Kristiansund. Turen ned går du samme vei.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Kjør fylkesveien mellom Eide og Gjemnes. Ca 6,2 kilometer vest for Krifast går det en skogsvei opp til Stokkdalen. Her er det skiltet Stokknoken og mulighet for parkering ved bommen.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Løs grus 4,2
God sti 3
Natur 2
Lengde tur/retur (km) 9,2 km
Lengde en vei (km) 4,6 km til toppen
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 100 25
Bratteste helning ned 100 25
Total stigning 760 Høydemeter

Mobildekning

god

Spesielle forhold

Alternativ tur
Turen kan også starte fra Blakstad i Batnfjordsøra. Parker bilen ved hovedveien, og gå opp lia langs skogsbilveien. Følg veien inn hele dalen til den slutter. Gå videre opp til Blakstadskaret. Videre følger du terrenget opp til høyre og opp mot Høgheia og Høgheiskarven. Her passerer du en jordhytte. For å komme opp til toppen går du i en bue til nord for fjellet.

Kart

1320 IV Eide