Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Steinsetervatnet fra Skaramyra

Om turen

Gradering

Kommune

Halsa

Type tur

Skitur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

9,4

Lengde en vei (km)

4,7

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Foto: Morten Løvik
Foto: Einar Vaagland
Foto: Ragnhild Godal Tunheim

Steinsetervatnet fra Skaramyra

Kvifor gå denne turen?

På denne skituren går du på fine, preparerte løyper hele veien. Fra Skaramyra går du det første stykket i skog, men etter hvert blir landskapet åpnere. På veien ligger en koselig gapahuk, som er et ypperlig sted å ta seg en rast. Her kan du sitte på tørre benker og grille pølsa på tilrettelagt bålplass, og barna kan renne på ski i bakkene. Turkassa henger på et tre like ved. Gapahuken er et perfekt turmål for småbarnsfamilier.

For deg som ennå ikke har tilfredsstilt aktivitetsbehovet, er det bare å følge løypene videre. Det blir noe brattere enn tidligere, men det er langt i fra krevende. Oppover disse bakkene får du bedre og bedre utsikt, og du kan sette deg ned og raste nesten hvor som helst. Denne turbeskrivelsen legger opp til Steinsetervatnet som turmål, men det er fullt mulig å følge løypene videre og få en enda flottere tur.

Kvar i terrenget går turen?

Start ved E39 på Skaramyra i Betna. Løypa starter like ved veien, og går gjennom skog det første stykket. Etter noen kilometer kommer du til Gapahuken. Her begynner den bratteste delen av løypa, men du er raskt oppe ved Steinsetervatnet. Her kan du snu, men det er også fint å følge sporene innover Rognskogfjellet. Se egen turbeskrivelse.

Lenke til turbeskrivelse

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter ved Skaramyra i Betna. Ta av fra E39 på øversiden av vegen på ei lita flate like ved Betnakrysset. Fra Betna, nordover på E39, kjører du opp en liten bakke til du kommer ut av gatelyset og forbi et par 80-skilt. Sving til høyre ved første anledning etter skilta. Parker her.
Fra Liabø, sørover på E39, kjører du de svingete vegene nesten helt fram til Betna. Med en gang du ser 60-skiltene før Betna, leter du etter avkjørsel på venstre side.

GPS-koordinater: N63° 05.542' E8° 21.004'

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Preparerte løyper 4,7
Lengde tur/retur (km) 9,4
Lengde en vei (km) 4,7
Stigning meter grader
Total stigning 253 Høydemeter

Mobildekning

God

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Fraværende

Kart

Turkart for Halsa, Fjordrutakartet, 1421 III Halsa