Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Steinsetervatnet fra Glåmen

Om turen

Gradering

Kommune

Halsa

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

7

Lengde en vei (km)

3,5

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Foto: Morten Løvik
Foto: Ragnhild Godal Tunheim
Foto: Ragnhild Godal Tunheim
Foto: Einar Vaagland

Steinsetervatnet fra Glåmen

Kvifor gå denne turen?

På denne skituren går du på fine, preparerte løyper hele veien. Landskapet er stort sett åpent, og du får etter hvert flott utsikt. Ved løypa ligger en koselig gapahuk som utgjør en ypperlig rasteplass. Her kan du sitte på tørre benker og grille pølsa på tilrettelagt bålplass, mens barna kan renne på ski i bakkene. Turkassa henger på et tre like ved. Gapahuken er et perfekt turmål for småbarnsfamilier.

For dere som ved gapahuken ikke har fått tilfredsstilt aktivitetsbehovet, er det bare å følge løypa videre. Nå kommer en bratt, men likevel lite krevende del av løypa. Det anbefales på det sterkeste å gå opp til Steinsetervatnet eller lengre, for utsikten blir finere jo høyere du kommer. Langs hele løypa er det gode pauseforhold. Furu er områdets dominerende treslag, og å finne god ved til bålet er ingen sak. Fra Steinsetervatnet kan du også gå videre opp mot Rognskogfjellet.

Nedkjøringa kan være svært morsom (og rask), spesielt på skarpt føre. For mange blir dette dagens høydepunkt.

Kvar i terrenget går turen?

Du starter ved parkeringen på Glåmen. Derfra er det bare å følge skisporet oppover de snøkledde myrene. Nedenfor gapahuken møter du tråkket fra Skaramyra. Fortsett forbi gapahuken, og la løypa lede deg opp bakkene mot Steinsetervatnet.

Men du trenger ikke snu her. Fra Steinsetervatnet er det vanligvis kjørt opp løyper til langt opp på Rognskogfjellet. Se egen turbeskrivelse.

Lenke til turbeskrivelse

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Løypene starter ved parkeringsplassen på Glåmen. For å komme dit må du ta av fra E39 på den lange, rette vegstrekningen ved Liabø, kommunesenteret i Halsa. Avkjørselen ligger ved det høyeste punktet på dette strekket. Se etter bussholdeplass med busskur. Følg grusvegen innover ca. 1 km, forbi et par boliger og gardsbruk, og parker på anlagt parkeringsplass ved enden av denne vegen. GPS-koordinater: N63° 07.053' E8° 21.342'

Rute på kart

Forklaring på fargekoder til løypene

  • Mindre enn tre timer siden
  • tre til seks timer siden
  • i dag, mer enn seks timer siden
  • i går
  • to dager siden
  • 3-15 dager siden
  • 15-30 dager siden
  • Mer enn 30 dager siden

Kart løypeinfo

Underlag Lengde i km
Preparerte løyper 3,5
Lengde tur/retur (km) 7
Lengde en vei (km) 3,5
Stigning meter grader
Total stigning 198 Høydemeter

Mobildekning

God

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Fraværende

Kart

Turkart for Halsa, Fjordrutakartet, 1421 III Halsa