Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Sunndal

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

23 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Det bratteste partiet på vei opp inne i Blåbotnen
Utsikt fra toppen mot Skjorta
Det er lov å være sliten når du endelig er på toppen av Slotthøa
Toppen av Slotthøa fotografert fra Blåbotnhalsen

Slotthøa

Fotograf: Håvard Johansen

Kvifor gå denne turen?

 I Juni måned er det for de fleste sommerturer som gjelder. Men for de som elsker sene vårskiturer er Slotthøa midt i blinken. Slotthøa med sine 1833 høydemeter er forholdsvis utilgjengelig på vinteren. Men når Aursjøveien brøytes opp til Holbuvatnet i slutten av mai ligger Slotthøa og venter på vårskientusiastene.
Slotthøa er betengelsen på hele fjellmassivet. Og det er Søndre Slotthøa som er mest egnet til skiturer.

Når du er på toppen anbefales det å gå et par hundre meter mot vest. Her er det et fantatisk utkikspunkt hvor du kan se et mylder av fjell og tinder.

Kvar i terrenget går turen?

Fra demningen ved Holbuvatnet går du på opp lia og syd for Holbuhaugen. Når du kommer til Reinsvatnet holder du høyden til du kan gå inn mot Blåbotnen. Inn mot Blåbotnen holder du til venstre for vannet. Gå opp bratta innerst i dalen. Når du har kommet over den bratteste kneika dreier du litt mot nord. Nå ser du toppområdet av Slotthøa. Videre skal du opp til skaret øst for Slotthøa før du går opp til toppen i vestlig retning.

Turen ned følger du samme vei. Men et fint alternativ er å gå tilbake om Blåbotnhalsen og videre langs ryggen og ned til Holbuhaugen. Det enkleste nedrennet mot Holbuhaugen får du hvis du holder vest for den siste toppen før du skal ned mot Holbuhaugen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Ca 2 km vest for Sunndalsøra langs RV62 tar du av mot Litldalen og Aursjøvegen. Følg Aursjøvegen ca 20 km og ta av til høyre over brua ved Holbuvatnet. (Skiltet Reinvassbu). Parkerinsplass like ved demningen.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 23
Lengde tur/retur (km) 23 km
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 80 35
Bratteste helning ned 150 25
Total stigning 1032 Høydemeter

Mobildekning

ikke dekning

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Hvis det er mye snø kan det være skredfare på vei opp fra Blåbotnen.

Kart

1420 III Sunndal