Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Smøla

Type tur

Padletur

Gradering

XXX Rød

Total lengde rundtur (km)

19

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Havna på fiskeværet Veiholmen
Padlebrygge og informasjonstavle over padleturer på Veiholmen.
Et eller annet sted på østsiden av veien som slynger seg mot fiskeværet Veiholmen.

Skjærgårdsruta

Fotograf: Anders Hermstad

Kvifor gå denne turen?

Klassikeren. Trolig den mest padlede strekningen på Smøla. Begge sidene av Skjærgårdsveien mellom Hopen og Veiholmen er perler å padle. Fiskeværet Veiholmen er et fantastisk pause- og overnattingssted. Her finner du dagligvarebutikk, spisesteder, kafé, pub og overnattingssteder i idylliske hvite hus. Hopen er kommunesenteret med kjøpesenter og overnattingsted.

På denne strekningen kan du ved solnedgang og soloppgang oppleve et fantastisk lys. Her er det ikke noe som sperrer for utsikten, det høyeste du ser er nok Verjeskiftet bru, som forbinder fastsmøla med Veiholmen, og noen vindmøller langt unna. Du kan padle på begge sider av veien som slynger seg mellom fastsmøla og Veiholmen, noe som gjør at du uansett kan padle i le for vind og bølger.

Kvar i terrenget går turen?

Padler du på østsiden er det greit å holde seg i nærheten av veien. Det er mulig å krysse over til vestsida ved brua mellom Kråkøya og Flatøya, eller ved fiskemottaket rett før Innveien, 1 kilometer sør for Veiholmen.

Strekningen på vestsida er noe lengre enn østsida. Fra Hopen padler du sør for Skjøttøya. Ved lavvann må du dra kajakken noen meter. Etter passering av to bruer kommer du inn i Aunvågen. Her er det svært godt skjermet, og derfor ofte blikkstille vann. Ved lavvann bør du følge kartet nøye, ellers er det lett å bomme på den smale kanalen i nordgående retning, som bringer deg ut av vågen. Bommer du så får du kun en lengre tur. Veien og brua gjør at det er lett å navigere, og det er lett å komme i land.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Gode startstedet fra Veiholmen er brygga til Nekton Diving og Vågarbrygga. Begge plasser har parkering og tilgang til vannslange.

Fra Hoopen er det fint å sette ut kajakken ved fra brygga til Hopen Brygge. Du kan parkere hos Hopen Brygge. Hopen Brygge tilbyr matservering og overnatting. Smøla kajakk tilbyr utleie av kajakk.

Kvar kan du parkere?

Ingen parkeringsavgift

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Total lengde rundtur (km) 19

Offentlig transport

Det er mulig å ta buss til Smøla kajakk i Steinsøysundet. Smøla kajakk frakter leide kajakker til startstedet, og henter.

Vurdering + beskrivelse av sjøforhold

Havet på vestsiden av Innveien er utsatt ved vestavind. Da bør du velge å padle østsiden.