Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Skitur på Osmarka - vannverket + lysløypa

Om turen

Gradering

Kommune

Gjemnes

Type tur

Skitur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

ca 7,5 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Har en fjellski, kan en ta turen opp til Dualisetra og vidre til Dua. Rundt påsketider blir det kjørt opp løypetrasse til Dualiisetra, og det blir det kjørt opp løype fra Botterlia til Dua og rundt påsketider.
Løypa blir kjør opp med klassiskspor og skøytespor

Skitur på Osmarka - vannverket + lysløypa

Kvifor gå denne turen?

En flott skitur i fantastisk skiterreng i et snøsikkert område.

Kvar i terrenget går turen?

Start ved Osmarka Allaktivitetshus, følger lysløypa opp til Hanasettjønna, et enkelt og lett parti å gå for store og små. Derifra tar en til høyre i lysløypa og følger oppkjørt løype. Den går inn til vannverket i lett terreng. I løypa her er det mange plasser en kan slå seg ned og tenne bål eller lage sin egen hoppbakke, ved siden av løypa. Turen er ca 7,5 km og går i oppkjørte løyper. Tar en turen gjennom lysløypa blir turen 6 km lengre.

Kvar startar turen?

Osmarak Allaktivitetshus, stor parkeringsplass, gratis. Osmarka IL har en posskasse ved tråkkemarskinhuset, som alle kan være med å bidra med noen kroner til arbeid med kjøre løypetrasser og holde marskina ved like.

Kvar kan du parkere?

Ingen p.avgift

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Preparerte løyper 7,5
Lengde tur/retur (km) ca 7,5 km
Stigning meter grader
Total stigning 150 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Spesielle forhold

Går en inn i lysløypa treffer en på en gapahuk som en kan kose seg i med bål og grilling.