Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Aure

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

8,4

Lengde en vei (km)

4,2

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Fra toppen med Stabben i bakgrunnen
800 høydemeter ned til fjorden.
Skarven fotografert fra Inderberg.

Skarven

Fotograf: Håvard Johansen

Kvifor gå denne turen?

Skarven 896 moh er det høyeste fjellet på øya Tustna. Den er et meget flott fjell for alpin skikjøring. Med sin åpne og vide fjellside med ca 25 graders helning er det ypperlige forhold for toppturentusiaster.
Det er stigning helt fra du begynner ved bilen og opp til toppen.

Kvar i terrenget går turen?

Fra bilen går du opp traktorveien til den stopper. Videre går du i nordvestlig retning mot tregrensa og fortsetter slakt oppover i samme retning. Hvis du begynner å gå opp mot toppen like etter tregrensa blir stigningen en del brattere og enkelte partier over 30 graders helning. De fleste begynner stigningen langs ryggen du ser når du komme over tregrensa og skrår bratt opp slik at du kommer mot toppen fra Sørøst Det slakeste alternativet får du hvis du går helt frem til Seteraksla og krysser opp bratta mot toppen.
Når du nærmer deg toppen vær obs på å ikke kom for langt mot vestsiden av toppen. Da det kan være skare og isete ned mot stupet., spesielt tidlig på vinteren. Det er også skavler langs kanten ned mot Gullsteindalen.
Turen ned følger du samme vei eller velger en litt brattere nedfart på sydsiden av fjellet.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Ved Tømmervåg fergeleie på Tustna tar du av mot Indreseter. Følg veien ca 9 km. Det er ikke parkeringsplass, men du kan parkere langs veien. Det er lett å finne startpunktet da det på nersiden av veien er et eldre hvitt hus og en liten låve. Turen starter langs traktorveien som går opp mot Skarven.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 8,4
Lengde tur/retur (km) 8,4
Lengde en vei (km) 4,2
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 250 25
Bratteste helning ned 250 25
Total stigning 830 Høydemeter

Mobildekning

God

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

1321 II Kristiansund