Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Skarvan, Døftlia

Om turen

Gradering

Kommune

Eide

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Skarvan, Døftlia

Kvifor gå denne turen?

Fin tur med utsikt over Eide, Kornstadfjorden, Kvernesfjorden og Averøya.

Kvar i terrenget går turen?

Fra parkeringen går det en sti på venstre side av vegen langs en kanal vinkelrett på vegen. Stien går så til venstre langs et granplantefelt og svinger oppover i lia. Følg høyden mot venstre til varden på Skarvan, 540 moh. Her er det 2 trimposter, men du skal fram på kammen med utsikt over Eide for å finne kassen med koden. Nedturen kan du legge om Seterfjellet, Kjølaskaret og Ugelstadsetra hvor du følger vegen til der du parkerte.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Fra Eide sentrum tar du av fra riksveg 64 i første krysset til venstre mot Høgset og følger fylkesveg 279. Kommer du fra Moldesida, tar du av til høgre i første krysset etter Skjelvik Bilverksted. Etter vel 1 km tar du av til høgre mot Ugelstad på fylkesveg 278. Ta deretter av til venstre opp Ugelstadvegen etter ca. 100 m. Like før du krysser elva, svinger du til venstre opp mot Ugelstadsetra. Se etter merking ved vegen. Det er bompenger, 30 kr, for å kjøre opp med bil. (De som vil gå opp bomvegen, kan en kjøre over brua og parkere bilen ved møteplassen. Det er henholdsvis 2,5 km innover til parkeringsplassene for Skarvan. Beregn da minst 40 - 50 min gåtid innover dalen. Utgangspunktet er det samme som når du skal ta turen til Snøtinden.)
Når du kommer opp der vegen begynner å flate ut, er det en liten parkeringsplass på høgre side av vegen. Her kan du sette fra deg bilen.

Rute på kart

Underlag Lengde i km