Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Fræna

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

9,4

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Grei skilting ved turstart. Beregn halvannen time opp.
Turmålet, masta på toppen av Skalten.
Vi leser av "nøkkeltall" ved masta.
Turen går til masta på fjellet i bakgrunnen: Skalten.

Skalten (masta)

Fotograf: Eivind Kringstad

Kvifor gå denne turen?

En fin tur langs anleggsveien til masta på Skalten. Flott utsikt fra den - skue fra Eide til Aukra - og ennå lengre. Mot sør - langt ned mot Sunnmøre. Mange minnes kanskje "Skaltenmarsjen" for år tilbake, dagen da "hele folket" vandret til topps, med vaffelservering og gudstjeneste?
En fin tur - i motbakke langs veien som slynger seg mot toppen.

Kvar i terrenget går turen?

Turen går, som nevnt, langs en grusvei i svinger oppover. Vi laget denne turbeskrivelsen i slutten av april ('16) da det fortsatt var en del snø langs veien og på toppen. En grei tur for de fleste. Regner du en halvannen time opp og en time ned, kan du gå rolig :-) Det er fint å raste ved masta, der finner du alltids ly for vinden, om den er der. Flott skue får du også.
Tips: Ta gjerne turen mot vest til selve Skalten. Der er det en varde og fin utsikt mot vest og nord i tillegg. Du står da like ved Skarsettinden - og vi kjenner flere som har klatret opp "veggen" der med utgangspunkt Skalten.

Lenke til turbeskrivelse

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Kommer du fra Elnesvågen, tar du mot Farstad på Eidemskrysset - over "toppen" tar du til venstre mot Ås, kjører mellom Skjelbreia og Frelsvatnet fram til parkeringsplassen i første "venstresving". Vær litt forsiktig når du kjører av, etter nylegging av asfalt er kanten ned til parkeringa høy! Her står det skilt og anvisning. Etter tre hundre meter langs vatnet tar du opp bomvegen som fører opp til masta på toppen.

Kvar kan du parkere?

Grei parkering ved "Åsveien"

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Fast grus 9,4
Lengde tur/retur (km) 9,4
Stigning meter grader
Total stigning 565 Høydemeter

Mobildekning

Grei dekning

Kart

Turkart Fræna/Eide