Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Molde

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

3,8 til toppen

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Skåla

Kvifor gå denne turen?

Skåla har en av de alle beste utsiktene fra toppen. Et fantastisk 360 graders panorama som inneholder alt fra høye fjell til åpne hav. Nyt turen å husk å se deg rundt.

Kvar i terrenget går turen?

Start på Horsgård, følg traktorvegen ca 1 km. Her tar du av veien og følger myra et stykke. Sikt deg inn på Skålbotnen til du er ute av skogen. kom deg så fort som mulig opp på ryggen som ligger vest for Skålbotnen og følg denne til toppen. Selve toppen på Skåla ligger litt Vest for ryggen. Det er flere alternative nedkjøringer, enten å følge samme vei som opp. Alternativt ned rett sør for toppen. Vær da ekstra oppmerksom for ras og noen ganske vanskelige passasjer gjennom skogen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Horsgård. UTM32N 6954759.0N 430029.0Ø
Kjør til fergeleiet på Sølsnes. Ta til venstre mot Tjellekleiva og Nesset. Kjør ca 9,5 km. Turen starter rett før en bratt venstresving.

Kvar endar turen?

Toppen av Skåla
UTM32N 6957242.0N 429358.0Ø

Kvar kan du parkere?

Kan være noe krevende å finne parkeringsplass på de fineste dagene. Husk å ta hensyn til de som bor i området og trafikken.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 3,8
Lengde tur/retur (km) 3,8 til toppen
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 30 31
Bratteste helning ned 50 32
Total stigning 1080 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

Topograffisk kartserie - M711 Blad 1320III Åndalsnes