Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Seterfjellet, Ugelstad

Om turen

Gradering

Kommune

Eide

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

4,8

Lengde en vei (km)

2,4

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Seterfjellet (sett fra krysset til Skarven og Seterfjellet)
Avkjørsel og bomvei opp mot Ugelstadsetra.
Flott utsikt fra Skarvan (525 moh), god stein å sitte på ved varden, og nyte den fantastiske utsikten over Eide, Averøya og Kvernesfjorden.
Her kan du velge å gå videre mot Seterfjellet, eller ta en avstikker 800 m mot Skarvan
Flott utsikt mot Snøtinden (i krysset til Seterfjellet/Skarvan)
Varden på Seterfjellet (618 moh)

Seterfjellet, Ugelstad

Fotograf: Ann-Mari Ulset

Kvifor gå denne turen?

En fin familietur med flott utsikt!
Selv om toppen ikke er så høy i forhold til andre fjell i området, er det en fantastisk utsikt mot Kvernesfjorden og Averøy.

Kvar i terrenget går turen?

Utgangspunktet er det samme som når du skal ta turen til Snøtinden. Når du kommer opp der veien begynner å flate ut, er det en liten parkeringsplass på høyre side av veien, (2,5 km fra krysset der veien til Ugelstadsetra starter). Her går det en sti på venstre side av veien, langs en kanal vinkelrett på veien. 350 m fra der stien starter, svinger stien til venstre over en liten bekk (se et lite grønt skilt med pil på et tre), langs et granplantefelt og svinger oppover i lia. Følg høyden mot venstre til varden på Skarvan, 540 moh. Her er det en trimpost, men du skal fortsette til høyre bort til neste topp som er Seterfjellet, ca. 800 m fra Skarvan. Gå gjerne fram på kammen på Skarvan for å nyte utsikten over Eide, Averøya og Kvernesfjorden, før du går bort på Seterfjellet, 618 moh.
Nedturen bør du legge om Kjølaskaret og Ugelstadsetra, hvor du følger veien tilbake til der du parkerte. Er du riktig sprek, tar du en tur ned på Kjølavatnet og får med deg også denne Stikk UT!-posten.
Vi gikk til Seterfjellet først, så på tilbaketuren gikk vi om Skarvan, og returnerte samme vei som vi gikk opp.
Det er god sti, litt steinete, men lett å finne fram. Stien kan være litt våt etter regn, og i starten går den over litt myr og små bekker (ved regn), så fjellsko/ gode tursko er å anbefale.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Fra Eide sentrum tar du av fra riksveg 64 i første krysset til venstre mot Høgset og følger fylkesveg 279.
Kommer du fra Moldesida, tar du av til høyre i første krysset etter Skjelvik bilverksted. Etter 2,2 km tar du av til høyre mot Ugelstad på fylkesvei 278. (Her står det ikke skilt ved avkjørsel). Ta deretter av til venstre opp Ugelstadvegen etter ca. 100m. Så til venstre igjen opp mot Ugelstadsetra. Stikk UT!-skiltet er satt opp der veien til setra starter. Det er bompenger, 30 kr, for å kjøre opp med bil. For de som vil gå opp bomveien, kan en kjøre over brua og parkere bilen ved møteplassen. Det er henholdsvis 2,5 og 3,1 km innover parkeringsplassene for Seterfjellet, Skarvan og Snøtinden. Beregn da minst 40-50 minutt gåtid innover dalen.

Kvar endar turen?

Nedturen kan du legge om Kjølaskaret og Ugelstadsetra, hvor du følger veien tilbake til der du parkerte. Er du riktig sprek, tar du en tur ned på Kjølavatnet og får med deg også denne Stikk UT!-posten.

Kvar kan du parkere?

Ugelstadsetra.
Utgangspunktet er det samme som når du skal ta turen til Snøtinden. Når du kommer opp der veien begynner å flate ut, er det en liten parkeringsplass på høyre side av veien. Her går det en sti på venstre side av veien, langs en kanal vinkelrett på veien.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti 2,4
Lengde tur/retur (km) 4,8
Lengde en vei (km) 2,4
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 662
Bratteste helning ned 377
Total stigning 310 Høydemeter

Mobildekning

4G

Kart

Turkart Molde