Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Saufonnholet - Gluterholet

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Fottur

Gradering

XXXX Svart

Lengde en vei (km)

8.31

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Saufonnholet - Gluterholet

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Flott, men bratt rundtur over Tverrberget. Turen kan gåes i begge retninger.

Kvar i terrenget går turen?

Parker ved elva innerst i Erstaddalen (bomvei). Kryss over broen og følg sti som leder mot venstre, ut mot traktorvei. På første åpne slette følg tørrlagt elveløp oppover mot venstre til elven, og deretter elvekanten til stien begynner.

Det er noen traktorveier som en følger delvis, men stien tar stort sett av til venstre på disse. Før skoggrensen går stien bratt oppover. Etter skoggrensen er stien tydelig der den krysser ura fram mot elva, der det blir bratt. Det bratte partiet er godt merket, og sikret med kjetting og wire. Der er luftig ca. 300 meter, før terrenget legger seg og stien krysser oppover ura til toppen av skaret.

Hytta og vatnet ligger like innenfor der terrenget legger seg. Fra nyhytta går stien litt tilbake og oppover Tverrfjellet. Stien er tydlig og godt merket med varder og maling. Den følger botnen oppover, og på toppen deler stien seg mot Grøttavatnet og Gluterholet. Følg stien til venstre for Gluterholet (turen via Grøttavatnet er bare 15 min. ekstra).

Etter Gluterstauå blir det et bratt parti ned Gluterholet der utsatte partier er sikret med kjetting/wire. Etterhver kommer en ned på ei gønn grashylle som en følger ned til terrenget legger seg. Fra grashylla ned til ura er det et nytt bratt parti, sikret med kjetting. Stien er merket gjennom ura, over elva og deretter traktorvei tilbake til utgangspunket.

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 8.31
Stigning meter grader
Total stigning 871 Høydemeter