Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Vestnes

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

9,4

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Toppen har flott utsikt!
Du kan få hjelp av skiheisa eller gjøre jobben selv:)

Sandtinden

Kvifor gå denne turen?

Lett tilgjengelig tur fra Ørskogfjellet skisenter. Utsikt til storhavet, Sunnmørsalpene og Romsdalsalpene. Mange alternative nedfarter av ulik helningsgrad som er skjermet for nordvesten.

Kvar i terrenget går turen?

Parker på stor parkeringsplass ved Ørskogfjellet skisenter eventuellt ved stor lomme ved E39. Følg alpintraseen opp til sør-vestryggen av Sandtinden og gå nord-østover langs ryggen til toppen.
Et godt alternativ til nedfarten er å renne ned i skaret mellom Sandtinden og Sprovstinden. Her kan en finne en nedkjøring som ikke overstiger 25 grader i helning. Kjør ned til flatene vest for Jutevatnet. Herfra må du bruke armene og stake/skli ut dalen sør for Varguaksla. Vær oppmerksom på at skred kan løsne over deg i de bratte partiene av Sandtinden og Varguaksla.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Ørskogfjellet skisenter

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Preparerte løyper 1,2
Ikke preparerte løyper 8,2
Lengde tur/retur (km) 9,4
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 150 28
Bratteste helning ned 150 25
Total stigning 750 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

Turkart for ørskogfjellet