Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Nesset

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

5

Lengde en vei (km)

2,5

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

På tur opp traktorveien med Klauva (675 m.o.h.) i bakgrunnen.
I enden av traktorveien starter stien i en tunnelåpning i granskogen.
Stien krysser over elva etter at den bratte delen av lia er unnagjort.
Sandnessetra ligger idyllisk til under fjelltoppene.

Sandnessetra

Kvifor gå denne turen?

Turen til Sandnessetra er for de fleste, samtidig som man får opp pusten i stien opp lia. Veien er tørr og fin å gå, og omgivelsene er vakre. Både skogsveien og stien opp til setra er flittig brukt som trimrute. Sandnessetra er i tillegg et fint utgangspunkt for lengre fjellturer i området (f.eks. Dølmorhaugen og Nebbesilda). Det er merket rute videre til toppen av Sandnesklauva (Klauva på kart) som er et fint utkikkspunkt (675 m.o.h.) med utsikt over Langfjorden. I tillegg kan det nevnes at sola aldri er helt borte fra Sandnessetra. Den skinner på seterstølen hele året.

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter ved riksveien på Sandnes, 4 km fra Vistdal sentrum retning Åfarnes. En traktorvei tar oss den første etappen oppover lia. Her er det flere veier, men veien til Sandnessetra er merket. Etter knappe 1,5 km slutter traktorveien, og en sti tar over mellom granene. Den svinger seg ganske bratt oppover lia. Etter en stund flater stien litt ut før den krysser elva. Elva er sjelden så stor at det er noe problem å komme seg tørrskodd over på steiner. Etter å ha krysset elva er det forholdsvis lett terreng den siste kort biten opp til seterstølen, men et parti på knappe 50 meter over en myr kan være litt bløtt.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter på Sandnes (4 km fra Vistdal sentrum retning Åfarnes). Det står skilt til Sandnessetra der traktorveien starter.

Kvar endar turen?

Målet for turen er Sandnessetra (540 m.o.h.).

Kvar kan du parkere?

Det er mulig å parkere der traktorveien starter. Pass på å parkere godt ut mot kanten, slik at traktorer kan komme seg forbi.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Traktorveg 3
God sti 2
Lengde tur/retur (km) 5
Lengde en vei (km) 2,5
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 10 20
Bratteste helning ned 10 20
Total stigning 490 Høydemeter

Kart

Statens kartverk, topografisk hovedkartserie - M711, blad 1320II