Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Nesset

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

11

Lengde en vei (km)

5,5

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Første del av turen går langs en idyllisk traktorvei.
Øvregardsetra (490 m.o.h.) med Sandnebba i bakgrunnen.
Fra Øvregardsetra går turen videre mot Stornebba og Sandnebba.
Fra varden på toppen av Sandnebba (846 m.o.h.) er det veldig fin utsikt.

Sandnebba

Kvifor gå denne turen?

Sandnebba er et av Vistdals mest populære tur- og trimmål. Veien og stien til toppen er ofte tidlig fri for snø om våren. På toppen får du en veldig flott utsikt over Vistdalsfjella og mot blant annet Reinsfjellet. Litt over midtveis på veien mot Sandnebba ligger Øvregardsetra (2,9 km og 490 høydemeter fra utgangspunktet i Sandvika). Den er for mange et turmål i seg selv. De som velger å gå videre mot Stornebba og senere Sandnebba kan få med seg fantastisk utsikt over Vistdalen ettersom stien videre i stor grad går langs kanten av den bratte fjellveggen på østsiden av dalen. Området ovenfor Øvregardsetra blir også brukt som utgangspunkt for paragliding for de som ønsker å ta luftveien ned igjen til bygda.

Kvar i terrenget går turen?

Første del av veien (ca. 2,8 km) er langs en traktorvei. Den begynner først med slak stigning før den svinger seg brattere opp mot Øvregardsetra. Ca. 100 meter før Øvregardsetra går veien over til sti. Hit kommer man seg tørrskodd med vanlige joggesko de fleste dager i sommerhalvåret. Herfra kan du se Sandnebba med en stor varde på toppen mot himmelen. Fra øvregardsetra er det skiltet sti videre mot Stornebba (720 m.o.h). Stien veksler mellom å gå i tørt terreng og myrterreng og byr ikke på krevende partier. Fra Stornebba er det lett å finne stien videre til Sandnebba (846 m.o.h.). Nå går stien i tørt og litt brattere terreng. Det går fint å nå Sandnebba både på høyre og venstre side av den siste toppen. Den siste kneika er litt bratt, men ikke spesielt luftig, og det er lett å finne godt fotfeste her også. Stien er noe utydelig de siste 100 metrene, men da er målet i sikte.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Følg riksveien gjennom Vistdal. Følg skilting til Gauprør (ved sjøen) og finn parkering i Sandvika innerst i Vistdalsbukta. Her er det skiltet til Øvregardsetra og Stornebba.

Kvar endar turen?

Turmålet er Sandebba (846 m.o.h.), eventuelt Øvregardsetra (490 m.o.h.).

Kvar kan du parkere?

Det er gode parkeringsmuligheter i Sandvika der traktorveien og turen starter.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Traktorveg 6
God sti 3
Natur 1
Myr 1
Lengde tur/retur (km) 11
Lengde en vei (km) 5,5
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 30 25
Bratteste helning ned 30 25
Total stigning 850 Høydemeter

Spesielle forhold

Turen fra Sandvika om Øvregardsetra til Sandnebba er første del av Vistdalstraversen. den går videre fra Sandnebba til Kaldberget, Svarttind og Jamtetind. Dette er en lang og tung tur som blir brukt både som fottur og skitur.

Kart

Statens kartverk, topografisk hovedkartserie - M711, blad 1320II, Eresfjord.