Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Halsa

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

11

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Saksa rundtur

Fotograf: Roar Halten

Kvifor gå denne turen?

Saksa (Blåfjellet) byr på en utsikt der man kan se nesten hele Halsa kommune. Med god utsikt til Aure, Tingvoll og Halsafjorden med fergesambandet Halsa Kanestraum som ett av blikkfangene. Med Halsafjorden 900 meter lengre ned hvor du ser fergene krysse Halsafjorden. Mot nord ser du over mot Stabbene på Tustna og Stabblandet. Og i sydlig retning ser du inn mot Trollheimen og de mektige Sunndalsfjella.

Kvar i terrenget går turen?

Det er flere utgangspunkt for å gå opp til Saksa. Både fra Innreiten og om Wullumsetra er det sti opp til Saksa. Men er du ukjent i området er det enklest å følge T-merket løype fra Halsanaustan mot Jutulbu.

Fra parkeringsplassen er det godt merket helt opp til Fjelldalen ved ca 600 høydemeter. Her er det skiltet Saksa. Fra Fjelldalen og opp til toppen er stien enkelte steder lite synlig. Men det er satt opp en del varder. Skulle du miste stien er det bare å følge terrenget mot toppen.

Denne turen er en rundtur der man går rundt Gammeltjønna, videre opp til Fjelldalen og til toppen. Nedover på vestsiden om Innreitssetra og til Innreiten. Den siste kilometeren tilbake til parkeringsplassen går på bilvei.

Lenke til turbeskrivelse

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen er skiltet på venstre side av veien. Følg samme skilting som til Fjordruta.

Kvar kan du parkere?

Parkering ved P-plassen til Fjordruta

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Traktorveg 2
God sti 6
Dårlig sti 2
Myr 1
Lengde tur/retur (km) 11
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 50 25
Bratteste helning ned 100 25
Total stigning 805 Høydemeter