Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XXXX Svart

Lengde en vei (km)

9.79

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Såta

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Turen går til Såta via Strandafjellet og Ingridsetra. Flott topptur, som kan kreve isøks og stegjern siste stykket. Såta har flere bratte nedkjøringer.

Kvar i terrenget går turen?

Start på Skorgedalen (bomveg). I helgene og ferier kan en ta skitrekket og gå via Strandafjellet (eller en kan gå opp bakken. Alternativt kan en gå inn Ljøsdalen og møte sporet som er vist her ved Ingridsetra.

Fra toppen av skitrekket følg ryggen innover. Når ryggen vier seg ut i en liten dal, kryss over til høyre og opp flanken til toppen av Strandafjellet (det er også mulig å fortsette rett fram, og en møter da igjen turen over toppen etter ca. 500 m).

På toppen følger en ryggen videre mot øst, med utsikt mot Åndalsnes og Romsdalen. Like før en varde er det vanlig å krysse ned til venstre. En kommer da til toppen av Fiskebotnen som en følger hele vegen ned til en er på høyde med Brevikvatnet og videre til Ingridsetra.

Fra Ingridsetra skrå litt nedover og innover og kryss dalen. Følg videre innover nordsida av Ljøsådalen til en er ved foten av Såta. Begynn da å skrå oppover og rund Såta og inn i botnen på østsida av Såta. Følg denne flotte botnen oppover til skaret mellom Såta og Blåtind.

Herfra følger en østryggen opp til Såta, den blir gradvis brattere og et kort bratt parti på toppen gjør at en bør bruke isøks og evt. stegjern (avhengig av snøforholdene).

Fra Såta er det mang flotte nedkjøringer, østflanken er ved gode snøforhold et godt alternativ.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 9.79
Stigning meter grader
Total stigning 1266 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.