Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Romsdalseggen Ekstrem

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Fottur

Gradering

XXXX Svart

Lengde en vei (km)

10.1

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Romsdalseggen Ekstrem

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

En av de flotteste turene i Romsdalen langs eggen fra Blånebba til Nesaksla. Flott tur, fantastisk utsikt og fint terreng å gå i. Ekstrem oppstigningen er krever god erfaring i bratt terreng eller at en går turen med fører.

Kvar i terrenget går turen?

Turen kan gåes i begge retninger, men turen fra Venjesdalen gir mindre stigning og ender mitt i Åndalsnes. Det er denne retningen som er beskrevet her. Nedstigning fra Blånebba til Holstind er ikke anbefalt. Hvis en går turen fra Åndalsnes, bør en gå ned i Venjesdalen fra ryggen før toppen av Blånebba.

Parker på parkeringsplass i Venjesdalen, akkurat når en når Venjedalsvatnet (bomvei). Gå sti ned til vatnet, over bru og kryss under høgspenten opp til ei hytte. Fortsett forbi hytta og opp ei renne som går opp til ryggen mellom Holstind og Blånebba. Renna er grei å gå, men bratt innimellom. Før renne kryss oppover en hammer, og inn i ura i bunn av renna. Kryss ura på skrå oppover til venstre og følg kanten av ura og vegetasjon. Ca. 400 meter oppe i renna kan en gå ut på ryggen til venstre og følge denne opp til ryggen.

Fra ryggen fortsett på selve eggen til høyre mot Blånebba. Like før eggen bratner til kan en gå en rampe ut til høyre og komme opp på eggen igjen fra baksiden. Det er mulig å følge eggen hele veien til toppen av Blånebba, men det er krevende og luftig klatring (grad 3+). Følg eggen til toppen av Blånebba, og blir det for bratt er det mulig å gå litt til høyre for eggen.

Fra første toppen på Blånebba gå litt ned ryggen og opp igjen til hovedtoppen der det er bok i varden. Herfra går ned ryggen og så et stykke flatt innover ryggen. Hold til venstre på ryggen, helt på kanten mot Romsdalen. Stien videre innover følger eggen hele veien. Litt bratt ned før eggen opp igjen til Mjølvafjellet, der det er et bratt parti før en kommer opp (utlagt tau). Like før toppen av Mjølvafjellet passerer en Romsdals høyest liggende? Bjørk.

Etter Bjørka legger terrenget seg, og stien følger et stykke til venstre for ryggen ut til Aakesvarden som står helt på kanten mot Romsdalen. Herfra er det en markert egg som leder ned mot Mjølvaskaret som leder over til Høgnøsa. Videre ned ryggen mot Nesaksla og vanlige vei herfra ned til Åndalsnes.

Kilde: http://romsdal.com/

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 10.1
Stigning meter grader
Total stigning 1023 Høydemeter