Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Rognskogfjellet fra Skaramyra

Om turen

Gradering

Kommune

Halsa

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

17.4

Lengde en vei (km)

8.7

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Gapahuken (Foto: Morten Løvik)
Bakkene opp mot Steinsetervatnet (Foto: Einar Vaagland)
Ved Steinsetervatnet (Foto: Ragnhild Godal Tunheim)
Utsikt fra Rognskogfjellet (Foto: Ragnhild Godal Tunheim)

Rognskogfjellet fra Skaramyra

Kvifor gå denne turen?

På denne skituren går du på fine, preparerte løyper hele veien. Landskapet er stort sett åpent, og du får etter hvert flott utsikt. På veien ligger en koselig gapahuk, som er et ypperlig sted å ta seg en rast. Her kan du sitte på tørre benker og grille pølsa på tilrettelagt bålplass, og barna kan renne på ski i bakkene. Turkassa henger på et tre like ved. Gapahuken er et perfekt turmål for småbarnsfamilier.

For dere som ved gapahuken ikke har fått tilfredsstilt kroppens behov for fysisk aktivitet, går løypa videre. Det neste partiet er den bratteste delen av løypa, men det er likevel lite krevende. Det anbefales på det sterkeste å gå opp til Steinsetervatnet eller lengre, for utsikten blir finere jo høyere du kommer. Langs hele løypa fins det utallige steder hvor du kan stoppe og spise. Furu er områdets dominerende treslag, og å finne god ved til bålet er ingen sak.
Vil du gå løypa til endes, havner du etter hvert over tregrensa, og følger sporene gjennom slake vidder opp mot Rognskogfjellet. Her slutter sporet, men om du er skikkelig gira kan du ta turen videre opp på Blåfjellet. Turen blir vesentlig lengre, men utsikten og samvittigheten desto bedre.

Nedkjøringa kan være svært morsom (og rask), spesielt på skarpt føre. For mange blir dette dagens høydepunkt.

Kvar i terrenget går turen?

Start ved Europaveien på Skaramyra i Betna. Løypa starter like ved veien, og går gjennom skog det første stykket. Etter noen kilometer kommer man til Gapahuken. Her begynner den bratteste delen av løypa, men du er raskt oppe ved Steinsetervatnet. Følg sporene rundt vatnet, opp bakkene ved enden og innover fjellet til løypa ender. Her snur du.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter ved Skaramyra i Betna. Ta av fra E39 på øversiden av vegen på ei lita flate like ved Betnakrysset. Fra Betna, nordover på E39, kjører du opp en liten bakke til du kommer ut av gatelyset og forbi et par 80-skilt. Sving til høyre ved første anledning etter skilta. Parker her.
Fra Liabø, sørover på E39, kjører du de svingete vegene nesten helt fram til Betna. Med en gang du ser 60-skiltene før Betna, leter du etter avkjørsel på venstre side.

GPS-koordinater: N63° 05.542' E8° 21.004'

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Preparerte løyper 8.7
Lengde tur/retur (km) 17.4
Lengde en vei (km) 8.7
Stigning meter grader
Total stigning 475 Høydemeter

Mobildekning

God

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Ingen/Svært liten

Kart

1421 III Halsa, Turkart for Halsa