Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Rognskogfjellet fra Glåmen

Om turen

Gradering

Kommune

Halsa

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

14.8

Lengde en vei (km)

7.4

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Gapahuken (Foto: Morten Løvik)
Rognskogfjellet (Foto: Ragnhild Godal Tunheim)
Foto: Ragnhild Godal Tunheim
Bakkene opp mot Steinsetervatnet. (Foto: Einar Vaagland)

Rognskogfjellet fra Glåmen

Kvifor gå denne turen?

På denne skituren går du på fine, preparerte løyper hele veien. Landskapet er stort sett åpent, og du får etter hvert flott utsikt. Ved løypa oppe i lia ligger en koselig gapahuk, som er et ypperlig sted å ta seg en rast. Her kan du sitte på tørre benker og grille pølsa på tilrettelagt bålplass, og barna kan renne på ski i bakkene. Turkassa henger på et tre like ved. Gapahuken er et perfekt turmål for småbarnsfamilier.

For dere som ved gapahuken ikke har fått tilfredsstilt kroppens behov for fysisk aktivitet, går løypa videre. Det neste partiet er den bratteste delen av løypa, men det er likevel lite krevende. Det anbefales på det sterkeste å gå opp til Steinsetervatnet eller lengre, for utsikten blir finere jo høyere du kommer. Langs hele løypa fins det utallige steder hvor du kan stoppe og spise. Furu er områdets dominerende treslag, og å finne god ved til bålet er ingen sak.
Vil du gå løypa til endes, havner du etter hvert over tregrensa, og følger sporene gjennom slake vidder opp mot Rognskogfjellet. Her slutter sporet, men om du er skikkelig gira kan du ta turen videre opp på Blåfjellet. Turen blir vesentlig lengre, men utsikten og samvittigheten desto bedre.

Nedkjøringa kan være svært morsom (og rask), spesielt på skarpt føre. For mange blir dette dagens høydepunkt.

Kvar i terrenget går turen?

Du starter ved parkeringen på Glåmen. Så er det bare å følge skisporet oppover de snøkledde myrene. Ved gapahuken møter du et annet spor fra Skaramyra. Fortsett forbi gapahuken, opp bakkene til Steinsetervatnet, og videre langs det. Ved enden møter du enda en stigning, men du er snart oppe på snaufjellet. Videre går løypa slakt oppover mot Rognskogfjellet. Snu ved enden av løypa og ta samme vei tilbake.

Selvsagt trenger du ikke gå hele løypa, så det er bare å snu der det passer deg best.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Løypene starter ved parkeringsplassen på Glåmen. For å komme dit må du ta av fra E39 på den lange, rette vegstrekningen ved Liabø, kommunesenteret i Halsa. Avkjørselen ligger ved det høyeste punktet på dette strekket. Se etter bussholdeplass med busskur. Følg denne grusvegen i ca. 1 km forbi et par hus og gårder, og parker ved anlagt parkeringsplass i enden av denne vegen. GPS-koordinater: N63° 07.053' E8° 21.342'

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Preparerte løyper 7.4
Lengde tur/retur (km) 14.8
Lengde en vei (km) 7.4
Stigning meter grader
Total stigning 434 Høydemeter

Mobildekning

God

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Ingen

Kart

1421 III Halsa, Turkart for Halsa, KNT Fjordruta