Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Fræna

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

5

Lengde en vei (km)

2,5

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Turstart - og veien vi skal gå.
En underlig ring i terrrenget - men hva eller hvem har laget den?
Fantasisk skue mot vest
Her er elever fra Sylte skole på tur til "Åsen".

Rødsetåsen

Fotograf: Eivind Kringstad

Kvifor gå denne turen?

Rødsetåsen (som på kart nevnes: Røsetåsen) med sine 442 meter over havet, ligger mellom Skoften og Kvannfjellet. Det er en topp i Indre Fræna med flott utsikt mot bygda Sylte, Elnesvågen, Trollkirka - ja du kan se "Nordøyene" nede på Sunnmøre mellom Jendemsfjellet og Valletua. Gossen ligger mot vest med Bjørnsund til høyre og Harøya til venstre.
Vi brukte ca. 50 minutter opp, 35 minutter ned igjen. Det er jamn stigning, noe vått på toppen - så fjellsko/støvler anbefales. I tørre perioder går det også med joggesko. GPS-sporet vi legger ved ble målt ned, og reversert ;-)

Kvar i terrenget går turen?

Målet er toppen Rødsetåsen. I vår turbeskrivelse kommer vi ned på samme sted som starter. Men på toppen ser du en sti som går litt mot nordvest, ned igjen. Denne ender i boligfeltet på Moen - så om en er flere i lag, kan noen gå ned den veien og bli plukket opp der nede?

Lenke til turbeskrivelse

Kulturminne

Like før toppen ser du en underlig ring i terrenget. Mange har lurt på hva det er, uten at vi har fått skikkelig svar. Det er en fordypning i midten - med en kant rundt. Kanskje du vet noe?

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Om du kommer med bil fra Molde - tar du av mot Rødalen i Sylteosen, like etter butikken "Bunnpris". Rødalen er skiltet på høyre side. Så kjører du ca. 2 km opp dalen, krysser akkurat kraftlinja, en fe-rist og turen vi beskriver her starter der asfalten slutter. På venstre side her, er turen merket med grønt skilt. Så er det bare å følge traktorveien i slynger oppover til nytt skilt viser inn på turstien gjennom granskogen.

Kvar endar turen?

Vi kommer ned på samme sted som turstart.

Kvar kan du parkere?

Det en romslig parkeringsplass på høyra hånd like etter "ferista". Skulle det være fullt her - er det også muligheter på motsatt side, litt opp langs traktoveien.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Traktorveg 3
God sti 2
Lengde tur/retur (km) 5
Lengde en vei (km) 2,5
Stigning meter grader
Total stigning 370 Høydemeter

Mobildekning

Grei dekning for alle nett.

Kart

Turkart Molde/omegn.