Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Roald småbåthavn - Vigra Flyplass t/r

Om turen

Gradering

Kommune

Giske

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Lengde en vei (km)

2,5 km

Total lengde rundtur (km)

ca 5 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Roald småbåthavn - Vigra Flyplass t/r

Kvifor gå denne turen?

Roald sentrum er et eldre tettsted med butikker og bygg tilknyttet fiskeri. På Roald småbåthavn kan en se både små båter, og større fiskebåter lenger ut på industrikaia. Langs løypa mot flyplassen går en forbi Gange- Rolf bautaen (år 868-932). Bautaen er til minne om sønnen av Ragnvald Mørejarl som eide øyene på den tiden. Man ser også søndagsskolehuset på Roald. Dette er et spesielt bygg som ser ut som en kirke. Langs løypa går man forbi flere gravområder fra eldre tid. Også landskapet er verd et besøk. For barn og litt eldre "barn" er det alltid spennende å se aktivitet på en flyplass. Det er såpass stor trafikk at man har god mulighet for å se fly lande og lette.

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter på Småbåthavnen på Roald, Vigra. Riksveg 137. Småbåthavna ligger på N 62. 35012 E 6. 7,666. Lett tur, barnevogn-vennlig, på asfaltert underlag i flott landskap. Hovedsakelig går man på fortau. Løypa går forbi Søndagsskolehuset på Roald. Ut til Vigra Barneskole. Fra skolen kan man velge å gå rett fram mot Blindheim eller Nørestranda. Velger man mot Blindheim går man 150 m lenger fram fra skolen og tar av til venstre. Man tar av ved N62 35012 E 6 7,666 og følger Rørvikvegen til flyplassen. Fra skolen til flyplassen er turen en rundtur. Rullestolbrukere kan lett ta seg fram på strekningen. Denne turen er på litt under 5 km, men man kan velge andre ruter, og gå lenger om man vil.

Kulturminne

Gange- Rolf bauta
Søndagsskolehuset på Roald
Gravfelt

Tilgjengeleg med rullestol

Ja

Kvar endar turen?

Utgangspunkt for turen kan være flere steder langs løypen. Men løypa slik den her er presentert er Roald Småbåthavn. Dette er også sluttmål.

Kvar kan du parkere?

Småbåthavna, Roald

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 4
Fast grus 1
Lengde en vei (km) 2,5 km
Total lengde rundtur (km) ca 5 km
Stigning meter grader
Total stigning 5 Høydemeter

Offentlig transport

Fram- rute 662
Sjå: http://www.frammr.no/Ruter/Buss/Aalesund