Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rindal

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

37

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Kryssing av Rinna på bru ved Helgetunsetra.
Ved Bjønnaråa. Rinnhatten med Dukfonna bak.
Rast på Glupen. Trollhetta bak.
På tur opp mot Glupen. Snota bak.

Rinnhatten Rundt

Fotograf: Harald Solvik

Kvifor gå denne turen?

En populær rundtur i nordre del av Trollheimen. Krever litt kondisjon, men overkommelig for de fleste med litt skierfaring. Regn med 6 - 8 timer på turen inkl. pauser.
Turen går i forholdsvis lett terreng uten de bratte stigningene, men det anbefales ikke å gå turen hvis været er usikkert. Høyfjellsterreng på deler av turen.

Kvar i terrenget går turen?

Fra Skavlia er det lett skogsterreng og preparert løype til Helgetunsetra (8 km) hvor man ofte må krysse Rinna på bru 100 m øst for setergrenda.
Videre går turen i slak oppoverbakke mot Storrinnvatnet. Derfra nesten flatt i flere kilometer. En fordel å holde litt opp i skråninga på nordsida av Storrinnvatnet og Langvatnet.
Vil man ha en kortere tur, kan man runde Rinnhatten slik at returen går via Nonstelet og Litjrinnvatnet i stedet for Glupen og østre Bøluvatnet.
Fra nordenden av Bøluvatnet er det lett terreng mot Skavlia. For det meste slakt nedover uten vanskelige bakker.
Hvis Rinna er åpen, kan den passeres på dammen i Hølstoen. GPS-sporet viser passering av elva et par hundre meter nedenfor dammen på returen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Fra vinterparkeringa på Skavlia. Fra Rindal sentrum kjøres fylkesveien østover Romundstadbygda. Ta av til høyre etter ca 13 km og kjør bomveien merket "Hølstoen" fra fylkesveien. Ca 2 km. Betaling med kort ved automaten ved parkeringsplassen.

Kvar kan du parkere?

Skavlia. Bomvei og parkeringsavgift.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Preparerte løyper 10
Ikke preparerte løyper 27
Lengde tur/retur (km) 37
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 1500 10
Bratteste helning ned 300 20
Total stigning 520 Høydemeter

Mobildekning

Kan være dårlig på deler av turen.

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

Turkart Trollheimen 1 : 75 000