Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Vestnes

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

8,6

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Ved Hestetjønna.
På tur opp, utsikt mot aust.
Utsikt fra Hestevarden.

Rekdalshesten

Kvifor gå denne turen?

Dette er en fin lett tur som passer der det ikke er noe problem å ta med også barn. Første del av turen går i vekslende vegetasjon med skog og litt myrer. Etter vel en km kommer er det slutt på skogen og det er fin utsikt austover mot Romsdal. Langs stien er det fine kvileplasser. Når vi kommer opp til varden ytterst på platået er det ein fantastisk utsikt som møter oss.

Kvar i terrenget går turen?

Rekdal ligg ved fylkesveg 661. Fra Sunnmøre kan du komme dit ved å kjøre til Vatne og derifra enten kjøre rundt Vestrefjorden eller over Nakkedalen via Fiksdal. Fra Vestnes via Tomrefjord og Fiksdal langs fjorden til Rekdal. Omtrent midt i bygda går det ein veg opp til Fotballbanen og videre til setra. Skilt på lysstolpe i krysset. Etter at ein har passert fotballbana kommer ein til ein bom. Herifra er det bomvei (kr 30,- for personbil 2015, husk mynt!). fram til gratis parkeringsplass ved setra. Vil du slippe betaling kan ein parkere gratis ved idrettslaget sin parkeringsplassen ved bomstasjonen og gå dei omlag 2,5 km ekstra. Her ved bommen er det også satt opp eit turkart over Rekdalsmarka. Fra parkeringsplassen følger ein setervegen fram til stølen. Her er det merka sti til høgre (mot vest) og ein følger godt merka sti fram til varden på Hesten.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Fast grus 0.6
God sti 8,0
Lengde tur/retur (km) 8,6
Stigning meter grader
Total stigning 550 Høydemeter

Spesielle forhold

Ein tur til Rekdalshesten har lang tradisjon blant bygdefolket, det er beskrevet slike fellesturar for mer enn 100 år sidan. Ein sommardag var det vanleg å samle seg til "Hestegange". Etter ein del år utan denne tradisjonen så vart den på 1970-talet tatt opp igjen av Rekdal Idrettslag, og den 1. søndagen etter jonsok er det Hestegange for små og store.
Rekdalshesten med sin karakteristiske form var eit viktig landmerke for dei som ferdast på havet. Både for finne heim og som me for å finne fiskeplassen.

Kart

Vestnes 1220 II, Norgeskart på nett, søkeord Rekdalshesten.