Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Reinsfjellet rundtur via Litlreinsfjell og Skorvå

Om turen

Gradering

Kommune

Gjemnes

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

13

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Utsikt fra Litlreinsfjellet mot Reinsfjellet
Panoramabilde fra toppen av Reinsfjellet
Reinsfjellet og ruten ned fra Mana
Til venstre Litlreinsfjellet og til høyre Reinsfjellet

Reinsfjellet rundtur via Litlreinsfjell og Skorvå

Fotograf: Harald Oppedal

Kvifor gå denne turen?

Reinsfjellet er et kjent landemerke på Nordmøre med den store tv-masta på toppen. Fjellet er populært som turmål både sommer og vinter. Fra toppen på 994 meter over havet får du en flott utsikt over store deler av Nordmøre, og også mot fjellene i Romsdalen og indre Nordmøre.

Kvar i terrenget går turen?

Fra Kinna går det en vei nedover og bro over elva til sætertun. Passer dette og følg sti opp lia. Stien er god til man kommer godt over tregrensa. Herifra er det litt av og på, den er også delvis merket. Terrenget er "lettgått" selv om man havner litt utenfor sti.
På toppen av Litlreinsfjell er det god utsikt over dalen man skal gå rundt og til fjellene rundt omkring. Fra toppen er det mulig å følge ryggen til enden, her er det grei sti. Kryss så nordover og følg veien opp på Reinsfjellet.
Fra Reinsfjellet er det fabelaktig utsikt over Nordmøres mange fjell og fjorder. Den store radio/tv-masta på toppen er nok plassert der med god grunn...
Ned fra fjellet velges skiltet rute mot Torvikbukt/Orsetsetra. Denne er noe bratt ned fra fjellet, men det er tydelig og god sti. (Alternativ rute er over Kjølen, denne anbefales ikke dersom det er vått. Også på denne ruten kommer man tilbake til utgangspunktet). Når man er kommet ned det bratte partiet er det lett terreng over Skorva og Mana. Noe lett myrlendt før man når Mana. Litt bratt nedstigning fra Mana til dalføret i mellom denne og Seternipa, styr unna svaene så går det greit. Fra Langvatnet er det god sti ned igjen til Kinna.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter, og slutter, ved Kinna. Fra Batnfjordsøra, kjør mot Flemma (riksvei 666). Ta av mot Hoem og kjør oppover dalen. Det er bomvei (kr 30,- i 2013). Fra bom er det ca 3 km til parkering på Kinna.
Det står skiltet turløype til Litlreinsfjell og til Reinsfjell over kjølen. Følg Litlreinsfjell på denne turen.

Kvar kan du parkere?

Det er parkeringsmulighet på Kinna.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 13
Stigning meter grader
Total stigning 970 Høydemeter

Mobildekning

God

Kart

1320 I Tingvoll eller Turkart Kristiansund