Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Gjemnes

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

5 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Ved trimposten på toppen er det mulig å komme seg innendørs. I bakgrunnen vises Freikollen i Kristiansund
Fra toppen er det en fantastisk utsikt mot store deler av Nordmøre,
Fra toppen får du et flott nedrenn på 850 høydemeter
Masta på toppen er et kjent landemerke på Nordmøre.

Reinsfjellet

Fotograf: Håvard Johansen

Kvifor gå denne turen?

Reinsfjelelt er et kjent landemerke på Nordmøre med den store tv-masta på toppen. Fjellet er også populært som turmål både sommer og vinter. Den mest vanlige løypa opp er langs veien fra Torvikdalen.
Fra toppen på 994 meter over havet får du en flott utsikt over store deler av Normøre. Er du ivrig på toppturer kan Reinsfjellet anbefales tidlig i sesongen. Da det er mulig å gå opp langs veien selv om det er lite snø. I huset ved trimposten er det mulig å gå innendørs for å komme i le hvis det ikke er sol. Det anbefales ikke å gå nærmere masta enn trimposten på grunn av fare for isfall.

Kvar i terrenget går turen?

Her er det meget lett å finne frem til toppen. Du følger bare veien helt opp. Over tregrensa er det staker langs veien, så du finner frem selv om det er dårlig sikt.
Nedrennet legger du først øst for veien. Ved ca 800 høydemeter krysser du veien og følger terrenget ned til skoggrensa før du kommer inn på veien igjen.
Et litt brattere alternativ er å stå rett ned fra toppen i sørøstlig retning. Her kan det være litt mer skredutsatt, og du må litt opp igjen for å komme inn på veien ved ca 600 høydemeter.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Kjør fylkesveien mellom Torvikbukt og Heggem. Ta av der det står et skilt merket ”Reinsfjell”. Kjør ca. 50 meter, og det er en liten parkeringsplass på venstre side av veien.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 5 km
Lengde tur/retur (km) 5 km
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 40 25
Bratteste helning ned 40 25
Total stigning 850 Høydemeter

Mobildekning

God

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

1320 I Tingvoll eller Turkart Kristiansund