Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Øvstedal-Dalssetra-Dalsvatnet

Om turen

Gradering

Kommune

Vestnes

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

10

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Øvstedal-Dalssetra-Dalsvatnet

Kvifor gå denne turen?

OBS: Mykje snø og rasfare. Vent med denne turen til snøen har smelta!

Turen går først i skogsterreng og etter en god 40-45 min. gange i middels motbakke på bra sti, kommer du opp til ei lita seter, Dalssetra. Herfra er utsikten helt fri mot nord og utover Tresfjorden. Innover i fjellbotn er det høye og majestetiske fjell på alle kanter mens du passerer et flott lite fiskevatn. Når du kommer inn til målet i enden av Dalsvatnet vil du sjå rett opp på Litleskorkja og Rolvbotnskjorkja i all sin prakt. Til høgre troner Brudeføljet og Nonsfjellet. Dette er natur på sitt beste inne i den trange botn. Storslagent når sola skinner!

Kvar i terrenget går turen?

Det er grei sti hele veien. Den er godt merket med rødt malt på steiner og pinner. Denne turen har ingen bratte partier utover normal stigning. Ingen farlige eller vanskelig steder. Oppe langs vatnet er det litt stein, men den er fast og fin å gå på.

Start med å gå over brua og rett frem gjennom et grustak, litt steinete underlag føste biten.  Du kommer inn på en traktorvei og etterhvert en markert sti som er lett å finne. Nå starter motbakken, du skal stige ca. 300 m på en sti som slynger seg oppover. Elva Fossåna vil du ha på høgre side hele veien. Når du kommer opp på kanten og utsikten åpner seg, vil du kome til et gjerde med ei flott trapp å gå over. Nå er du ved ei rød turkasse ved Dalssetra, ei lita seter. Stien fortsetter til høgre for turkassa, er markert og godt merket med røde merker helt inn til målet ved Dalsvatnet. Det er ca. 1.5 km til målet fra Dalssetra. Det er endel stein langs denne stien, men den er grei å gå.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Du tar av fra E 136 innerst i Tresfjorden. Ved kyrkja står det et skilt med tekst "Øvstedalen", sving mot høgre når du kommer fra Vestnes. Her er det 5 km oppover til Øvstedalen. Du skal passere et gardsbruk på høgre side og ta av ned til høyre ved et skilt i veikanten med teksten "Dalssetra". Følg grusveien 2-300 m, forbi ei hytte på venstre hånd til du kommer ned til ei lita bru over elva. Parkerer før brua.

Kvar endar turen?

Turmålet er innerst i Dalsbotn ved enden av Dalsvatnet. Der står ei rød turkasse merket TIL på en stolpe.
GPS koordinater : 62.459718 og 7.162410

Kvar kan du parkere?

Ingen parkeringsavgift

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Fast grus 1,2
Traktorveg 0.8
God sti 8.0
Lengde tur/retur (km) 10
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 20
Bratteste helning ned 20
Total stigning 370 Høydemeter

Offentlig transport

Alternativ er å sykle. Ingen buss.

Mobildekning

Delvis dekning

Spesielle forhold

Et lite elvekraftverk er bygd nede i Øvstedalen, som tar vatn ned i et nesten 1000 m lang rør fra elva, Fossåna, ved Dalsetra.

Kart

Ørskogfjellet turkart 1:50.000