Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

6,3 / 3,8

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Følg nordøst ryggen
Skogsbilvei i starten
Flott nedkjøring

Øspetinden

Kvifor gå denne turen?

Helt fra starten av turen ser du fjellet som reiser seg som en pyramide opp forann deg.  Er det skikkelig fint vær er Venåssætra et glimrende sted å ta en rast før selve fjellet begynner.  Pass på at du har øynene med deg og nyt de fantastiske fjellformasjonene som åpenbarer seg på vei oppover mot toppen.  

I det du kommer deg opp på nordøstryggen ser du utover fjordene til Molde og havet utenfor.  Det er verdt turen i selg selv.

Når du etter hvert kommer deg opp på eggen mot toppen kiler det lett i magen mens du kommer deg bort til en velfortjent hvil ved varden.  Da er det bare å gjøre seg klar for nedkjøringen som er veldig bra med jamn fin helning uten de store overraskelsene.

Kvar i terrenget går turen?

Fra Venås følger du veien inn mot Venåssætra.  Gå rett vest over myra til du finner brua eller et annet sted du kan krysse elva.  Herfra går du rett inn mot den østvendte botnen på Øspetinden.  Kryss denne oppover og kom deg opp på ryggen som går nordøst fra toppen.  Følg denne opp og gå eggen vestover bort til varden.

For fler detaljer og alternative nedkjøringer se Halvor Hagen sin bok: Toppturer i Romsdalen. Den er å få kjøpt hos lokale bokhandlere og Fri flyts netthandel: http://www.eksponert.no

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar endar turen?

Øspetind
UTM32N: 6932978 N - 409582 Ø

Kvar kan du parkere?

Gården Venås innerst i Måndalen

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 6,3
Lengde tur/retur (km) 6,3 / 3,8
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 50 37
Bratteste helning ned 100 33
Total stigning 1050 Høydemeter

Mobildekning

Telenor (http://www.telenor.no/privat/dekning/index.jsp) og Netcom (https://netcom.no/kundeservice/dekning.html?linkid=snarvei) hele veien.

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Spesielle forhold

Venåsætra er et utrolig fint sted en fin påskedag å ta lunsjen sin.

Kart

Topografisk kartserie - M711 Blad 1319 IV Valldal og 1320III Åndalsnes