Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

6.38

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Øspebu

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Fin skitur som går inn til Øspebu som ligger ved Øspevatnet. Turen kan godt gås med fjellski, og en kan også evt. gå via Stavvatnet.

Kvar i terrenget går turen?

På vinteren må en gå fra parkeringen like etter bommen ved Venås, på våren kan veien være åpen helt inn eller inn til siste stigningen på vegen. Uansett, følg veien inn til Venåssetra og forbi denne. Fortsett forbi setra og ned et slakt parti til bro over elva.

Kryss over broen og bort til et kort bratt parti som leder opp til et slakere parti til foten av Øspetind. Følg foten av Øspetind rundt til sydsiden og deretter videre oppover på naturlig rygg som leder opp til Øspevatnet og til Øspebu. Sjekk at isen er trygg om en krysser over vatnet.

Herfra kan en fortsette videre opp til Geitmjøktindvatnet (10 min) eller runde på østsiden av Synnavindsaksla til Månvatnet.

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 6.38
Stigning meter grader
Total stigning 682 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.