Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

4.65

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Ølmannstind

Kvifor gå denne turen?

Fin topptur på ski, men en må først et stykke opp gjennom skogen. Turen passer best som vårtur, når det er blitt bart opp til Førnakken.

Kvar i terrenget går turen?

Følg veg til Griset, ta til høyre ved gården og inn grusveg til merket parkeringsplass ved "Skallinj". Gås turen på våren, er det beste å bære skia det bratte partiet opp til Førnakken.

Følg vegen ca. 100 m, og så opp til venstre på sti gjennom skogen. Stien er godt merket. Etter å ha krysset en traktorveg, går stien bratt oppover til Førnakken. Her legger terrenget seg, og det er greit å gå på ski langs stien. Følg stien opp til Presten (stor varde i skaret).

Ta til høyre opp ryggen og så i botnen til høyre for ryggen oppover mot toppen av Ølmannstind. Like før toppen ta til venstre og følg topprygggen til topps.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 4.65
Stigning meter grader
Total stigning 1240 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.