Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Nyheitind, sydflanken

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XXXX Svart

Lengde en vei (km)

6.14

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Nyheitind, sydflanken

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Flott tur i spektakulære omgivelser som bør gås ved gode snøforhold. Følger innover Grøvdalen, tar til venstre før Hoemskaret og opp sydflanken til Nyheitind. Krever normalt isøks og stegjern.

Kvar i terrenget går turen?

Litt avhengig av når på året en går turen starter en enten ved bommen innerst i Grøvdal, eller ved Rabben på når veien åpnes på vårparten (siste årene har vegen vært brøytet til Rabben på vinteren). Turen her er beskrevet fra Rabben.

Parker ved hyttefeltet på Rabben (bomveg). Følg sommersti merket til Svartvassbu. Sent på sesongen kan det være at en må bære skiene et stykke i begynnelsen. Kryss langs merket løype opp gjennom skogen, og når en passerer skoggrensa videre langs flate slakt innover dalen.

Etter det flate partiet kommer et kort bratt parti som leder opp til en ny stor flate. Etter denne flaten kommer et lengre og brattere parti. Kryss først litt til venstre og deretter mot venstre til det legger seg. Hold til venstre inn mot et lite vatn, og kryss opp botnen over vatnet opp til skaret rett under toppen av Nyheitind.

Herfra kryss videre oppover flanken til høyre for sydryggen på Nyheitind og opp i skaret øst for toppen. Det kan av og til være en skavl før skaret. Fortsett videre mot toppen og så opp den bratte nordflanken til toppen av Nyheitind. Både siste stykket før skaret og siste stykket før toppen kan det være behov for å ta skiene på ryggen.

Ned igjen kan en ta samme veg eller alternativt ned breen under Sjøvdøla og runde ryggen til Svartvassbu og så ned igjen i Grøvdalen derfra.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 6.14
Stigning meter grader
Total stigning 1532 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.