Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde en vei (km)

8.43

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Nyheitind

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Flott skitur som går gjennom et stort fjellområde, og der en opplever fjellene fra flere sider. Egner seg godt som vårtur.

Kvar i terrenget går turen?

Litt avhengig av når på året en går turen starter en enten ved bommen innerst i Grøvdal, eller ved Rabben på når veien åpnes på vårparten (siste årene har vegen blitt brøytet til Rabben på vinteren). Turen her er beskrevet fra Rabben.

Parker ved hyttefeltet på Rabben (bomveg). Følg sommersti merket til Svartvassbu. Sent på sesongen kan et være at en må bære skiene et stykke i begynnelsen. Kryss langs merket løype opp gjennom skogen, og når en passerer skoggrensa videre langs flate slakt innover dalen.

Når en kommer til dalen til venstre som leder opp til Røndølskaret og Svartvassbu kryss over elva, og følg høyre side av dalen oppover. Like før Svartevatnet kryss opp rygg til Røndølsskaret, kort bratt parti. Kryss over det flate partiet, og deretter et stykke slakt nedover til bunnen av botnen.

Før Røndølskardvatnet ta til høyre opp sørsida av Nebba til vatn uten navn. Like før vatnet ta av til høyre og følg ryggen som leder oppover til breen mellom Sjøvdøla og Nyheitind. Kryss over breen og ta sikte mot venstrekanten av Nyheitind, slakt i starten deretter en litt brattere bakke like før ryggen mellom Nyheitind og Sjøvdøla. Kryss til høyre og ta av skia før siste toppflanken opp til toppen. De siste 50 m opp til toppen av Nyheitind kan være bratt og på hard snø, isøks kan derfor være en fordel.

Ned igjen er det vanlig å følge renne ned til vatnet under breen, deretter samme veg tilbake til utgangspunktet.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 8.43
Stigning meter grader
Total stigning 1595 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.