Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Nesvatnet (Vatnet) rundt

Om turen

Gradering

Kommune

Ålesund

Type tur

Fottur
Skitur
Sykkeltur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

3,8

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Typsik vei rundt vannet
Vei
Mye rotvelt i området som gir mulighet for gjem og lete med de minste!
Nesvatnet sett fra vest

Nesvatnet (Vatnet) rundt

Fotograf: Hans-Petter Sandseth

Kvifor gå denne turen?

Dette er en populær tur på Ellingsøya!
Allerede i begynnelsen av mars 2015 var det, så langt dette året, nesten 200 besøk registrert i trimboka som Ellingsøy IL hadde lagt ut ved østenden av vannet.

Du går her i et 'dalføre' med lite utsikt, men flott skogsterreng, sannsynligvis med mye sopp og bær på høsten. Mye blåbær- og tyttebærlyng synlig fra stien.

Denne turen kan du ta hele året, enten på beina, sykle eller på ski.

På sørsiden av vannet skal det være mulig å ta turen både med barnevogn (med store hjul) og rullestol (med noe dyttehjelp) til østenden av stien ved postboksa til EIL, spesielt når det er tørt i terrenget/på stien. Dette er ca. 2 kilometer èn vei.

Like ens er sannsynligvis det samme mulig på nordsiden av vannet, frem til elva. Denne turen blir vesentlig kortere, ca. 900 meter hver vei.

Turen rundt Vatnet, som også kalles Nesvatnet, er en spennende tur, med muligheter for avstikkere inn i skogen. Det er mange dyretråkk her, blant annet mange ferske hjortespor. Her må båndtvangen respekteres, og man må ellers passe på hunden utenom disse tidene. Se lenke nedenfor.

Det er kun en 'benk'/sitteplass på denne ruten, foruten på selve stadion. Det er en trestamme som er lagt over to stener.

Uten å kjenne til dybden på Vatnet/Nesvatnet, eller bunnforhold, ser det ut til at det er mulig å bade fra østenden av vannet. Punktet er merket på kartet i GPX-filen.

Vi tok en snartur til vannets vestlige del, her er det noe myrete og egner seg dårlig som badeplass. Men å slå seg ned på medbrakte stolsekker med kaffe en sommersdag gjør nok godt!
Punktet for denne 'stistarten' er markert i GPX-filen.

Kvar i terrenget går turen?

Denne turen starter fra Nes stadion på Ellingsøya.

Fra stadion går du til østenden av klubbhuset, og følger østenden av kunstgressbana på Nes. Rett sør for denne kommer du til et veikryss.

Følg skiltet mot Vatnet.
Går du videre sørover, havner du enten oppe på Rørene eller Myklebusthornet, som du ser oppe og til venstre for deg! Disse er også noen flotte turmål her på Ellingsøya.

Når du har kommet inn på rett veg, er det bare å følge denne helt rundt, uten å ta av.
Du vil passere noen stikryss, på runden. Det første ca. 40 meter etter skiltet. Denne stien går rett mot nord og ned på bilveien.
Det neste etter ca. 770 meter fra skiltet. Dette går ned langs vestsiden av Vatnet. Det er antakelig her det er lettest tilkomst til vannbredden.
Etter ca. 1,6 kilometer ved østenden begynner stien å gå mot nord. Her går det også en sti videre østover. Denne fører med stor sannsynlighet over til Volstad, uten at dette er sjekket.

Lenke til turbeskrivelse

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Fra Ålesund/Ellingsøya kjører du mot Hoff/Hov og inn i runkjøringen. Her tar du mot nord og følger skilt mot Volstad og Nes stadion.
Etter ca. 3,4 kilometer er du fremme. Stadion og parkeringsplassen ligger godt synlig i terrenget på sørsiden av veien.

Her er det bare å finne seg en plass, hvis det formodentlig er fullt, er det ett par plasser noen hundre meter videre bortover langs veien mot Volstad, disse er markert i GPX-filen.

Det er ingen avgifter her pr. 1/3-2015.

Kvar endar turen?

Samme som start.

Kvar kan du parkere?

På Nes stadions parkeringsplass. Ingen avgift (untatt på kampdager?).

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0.4
Fast grus 0.2
Traktorveg 3.2
Lengde tur/retur (km) 3,8
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 10
Bratteste helning ned 10
Total stigning 45 Høydemeter

Offentlig transport

Sjekk http://www.nettbuss.no

Dette er dessverre ikke verdens navle når det gjelder offentlig kommunikasjon.

Mobildekning

God

Kart

Trenger følgende blad i M711 serien: Brattvåg 1220 III eller Ålesund i turkartserien.