Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde en vei (km)

8.57

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Nebba

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Turen til Nebba kan både passe om sommeren og som topptur vinterstid. Toppen kan nås både fra Dale og fra Skrokken, eventuelt også fra Ytre Mittet (se tur til Litlebotnvatnet).

Kvar i terrenget går turen?

Parker på Dale, ved bommen opp til Skrokkenveien og følg den noen hundre meter, og ta av første sti til høyre. Nede ved hovedelva er det flere høler som kan egne seg til bading på varme sommardagar. Her står også en gammel vannsag fra 1912. Kryss elva litt lengre fremme, og følg den gamle anleggsvegen oppover. Veien er grod igjen, men er fremdeles synlig fra bygda som en skogfri trasé.

Når en nærmer seg elveutløpet, følger en Aksla på nordsiden av vannet oppover mot toppen. Herfra er det god utsikt over Romsdalsalpene i sør, og ut mot havet i nord og vest.

Sørsida av Nebba er godt egnet for skikjøring. På sommerstid er det mye ur i området, og da er det best å gå ned ryggen mot Stafjellheia. Turen går videre ned Haugaheia til setra Haugen. Terrenget er oversiktlig, med lite skog. Noe myrlendt på sommerstid. Ved hovedelva er det en enkel bro over til Skrokken. Herfra kan en følge Skrokkenvegen ned igjen til Dale.

Det er også mulig å gå ned igjen samme rute fra toppen, eventuelt Sandryggen ned til Litlebotnvatnet og Yttermittetsetra.

Kilde: http://romsdal.com/

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 8.57
Stigning meter grader
Total stigning 0 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.