Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Kristiansund

Type tur

Skitur

Gradering

X Grønn

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Kassa mot Brattåsen
Start på prestmyra
Skiløype mot Brattåsen og Hysåsen

Mot Brattåsen

Fotograf: Olav Thingnæs

Kvifor gå denne turen?

Dette er en fin skitur i lett terreng og i oppkjørte spor. Starten på skituren går du i lysløype, men går du turen på kveld er det tryggest med hodelykt. Denne turen passer for alle selv om det er en svak stigning frem mot StikkUt kassa, men da er det desto kjekkere å renne tilbake. For de helt minste barna kan dette være en for krevende skitur, men der skituren går er det mange fine plasser for å ta en rast på begge sider av skisporet. Når du kommer til turmålet hvor kassa står fortsetter oppkjørte spor videre mot Harpskaret (Kvalvåg). For den som vil gå lengre er det bare å følge sporet og en møter mange fine rasteplasser ved Svartlibekken og Ivarplassdammen. Dette er bare noen få hundre meter videre fra kassen og et fint sted hvis en vil snu og gå tilbake. Denne skituren gås frem og tilbake samme vei.

Kvar i terrenget går turen?

Fra parkeringsplassen på Prestmyra starter turen ved skilttavla. Merk: Turen starter på motsatt side av veien for der turen til Freikollen starter. Gå ca. 80 meter og du tar til venstre (skilt Hysåsen) og følger lysløype til du kommer til et kryss. Ta da til venstre og følg oppkjørte skispor frem til kasse. Skisporene er anlagt oppå en bred og fin skogsvei innover Freimarka. Når du kommer mot slutten av turen åpnes landskapet seg og små topper som Brattåsen og Hysåsen sees. Dette området er solrikt på fine vinterdager.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter ved parkeringsplassen ved lysløypa på Prestmyra. Fra Krifast følges Rv. 70 mot Kristiansund. Rett etter Storbakken ses parkeringsplassen på høyre side. Fra Kristiansund sentrum følges Rv. 70 mot Frei. Etter Bolgvatnet ligger parkeringsplassen på venstre side langs veien. Gode parkeringsmuligheter på begge sider av veien.

Kvar kan du parkere?

På Prestmyra er det opparbeidet stor offentlig parkeringsplass. Det er mulig å parkere på begge sider av Rv. 70. Gratis parkering. Skituren starter der lysløypa starter ved stor infotavle.

Rute på kart

Forklaring på fargekoder til løypene

  • Mindre enn tre timer siden
  • tre til seks timer siden
  • i dag, mer enn seks timer siden
  • i går
  • to dager siden
  • 3-15 dager siden
  • 15-30 dager siden
  • Mer enn 30 dager siden

Kart løypeinfo

Underlag Lengde i km

Offentlig transport

Tilgjengelig buss. Se http://www.177.no

Mobildekning

God mobildekning

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i området og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

Norge - serien 103 Kristiansund 1:50 000