Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Møkkelfjellet 630 moh. fra Valsøybotn (Jarnkjøret)

Om turen

Gradering

Kommune

Halsa

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Total lengde rundtur (km)

8.8 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Strytfossen
Jarnkjøret
Fin utsikt.

Møkkelfjellet 630 moh. fra Valsøybotn (Jarnkjøret)

Fotograf: Ragnhild Godal Tunheim, Arve Hoem og Robert Sørlie

Kvifor gå denne turen?

Dette er en meget spesiell og noe krevende tur som fordrer både fysikk og eventyrlyst. I starten er det bratt og krunglete, men det er mye fint å se på. Blant annet passerer du tre fossefall, og går over et innmarksbeite for sauer. Kanskje møter du på dem?
Fra Strytfossen og oppover til "Hamran" må man ty til litt klyving. På det mest utsatte punktet er det montert en kjetting å holde seg i. Etter hvert som du får klatret deg oppover lia og kommer opp på Hegerhammaren får du straks fin utsikt over indre del av Valsøyfjord, med fjell som Hjelmen og Hjelmkonna i bakgrunnen. Oppe på Møkkelfjellet får du utsikt over hele fjorden, og et vidstrakt panorama over havet og fjella i forgrunnen åpner seg straks du når toppen. Om du snur deg, får du også se den mektige fjellheimen, hvor majestetiske tinder strekker seg mot himmelen, den ene høyere enn den andre.

Kvar i terrenget går turen?

Start ved parkeringsplassen nedenfor Fossdalen Stadion i Valsøybotn, bru over elva og ta til høyre på grusveg langs elva. Ta til venstre der vegen deler seg, opp bratt bakke rett opp til midtre fossefall (vanninntak til settefiskanlegget). Følg så merket sti langs fossefallene opp gjennom et sauebeite og videre opp i bratte lia. På det bratteste fins det noen kjettinger å holde i. Kan være litt glatt når det regner! Etter hvert kommer du opp på "Hamran" og går gjennom skogkledde myrer opp til Rundfjellet og følger skiltingen og stien opp til toppen av Møkkelfjellet. Denne delen av ruta er delvis dårlig merket, så det kan være lurt å finne ut hvor man skal gå på forhånd.
Retur anbefales ned Sandådalen eller videre over til Fjærlia. Se egen turbeskrivelse.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Starter på parkeringsplass nedenfor Fossdalen Stadion i Valsøybotn. N63° 05.852' E8° 37.855'
Ingen avgift.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Total lengde rundtur (km) 8.8 km
Stigning meter grader
Total stigning 639 Høydemeter

Mobildekning

God dekning hele veien

Kart

Turkart for Halsa, 1421 III Halsa