Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

6.64

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Mjølvafjellet

Kvifor gå denne turen?

Flott skitur fra fjorden og helt til topps, der en får fantastisk utsikt mot Trolltindene, Åndalsnes og Romsdalsfjorden. Ikke bratte partier, og grei nedkjøring om en ønsker det.

Kvar i terrenget går turen?

Parker ved industriområdet etter fotballbana (ikke i vegen for vareleveringer). Bak garasje kommer en inn på oppkjørt lysløype, følg denne og ta av opp til venstre langs traktorveg etter 50 m. Følg traktorvegen opp til Hestsetra, etter første svingen er det et langt flatt stykke, deretter jevn stigning gjennom flere svinger opp til setra.

Fra setra kan en stort sett følge rødmerkingen fra sommerløypa opp til skoggrensa, men en går noe mer på åpne partier. Løype runder høyrekanten av Lille Hesten, uten særlig stigning. Etter skoggrensa kan en se toppen, og en krysser over flata til ryggen som kommer ned til høyre fra Mjølvafjellet.

Kryss opp en stigning for å komme opp på ryggen, og deretter følger en ryggen som går slakt oppover til toppen av Mjølvafjellet. Se opp for skavler til venstre for ryggen på øverste del. Fra toppen av ryggen tar en til venstre og følger ryggen som først er flat og så slak stigning opp til toppen av Mjølvafjellet.

Ned igjen kan en følge samme veg. Det er også brattere partier som går ned fra toppen, men disse må kun velges av erfarne skiløpere når forholdene er gode.

For å unngå å kjøre traktorvegen ned igjen, kan en fra botnen gå 50 m opp til skaret mellom Lille Hesten og Storhesten og kjøre ned herfra. Her er det åpnere terreng og fin kjøring.

Nede i botnen ligger for øvrig hytta Kaffikjelbua, som er åpen med mindre det er store mengder snø.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 6.64
Stigning meter grader
Total stigning 1237 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.