Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Kristiansund

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

3,3 km.

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Midtfjellet

Fotograf: Bente Elshaug

Kvifor gå denne turen?

Dette er en fin rundtur som tar litt over en time. Turen gir flere gode opplevelser for barn. Oppe ved Midtfjelltjønna er det mulighet for en god rast, bading og avslapping. En leirplass finnes ved vannet. Fra Midtfjelltjønna kan en se over til Freikollen. På veien ned fra Midtfjellet vil en få god utsikt mot Kristiansund og kystlandskapet.

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter på gruset vei inn i Sødalen og er en fin rundtur. Du passerer skilting ved bom, merket Midtfjellet og Breilia. Gå 300 meter og forbi motorsportsanlegget. Du ser skilting til Midtfjellet i enden av motorsportsanlegget på høyre side. Gå inn til høyre langs kanten av jordet og bort til bekken. Gå sørover langs bekken til markert sti som går inn til høyre. Følg tydelig sti opp til Midtfjelltjønna. Fra Midtfjelltjønna følges stien nordover over Midtfjellet og følg ryggen tilbake og ned til utganspunktet. Vær oppmerksom på at det kan være vanskelig å finne stien når en kommer ned etter myrområdene, og skal gå mot øst. Følg høyden østover og du ser da Sødalen. Det anbefales at kartet leses godt før turen. Ta gjerne med utskrift fra kartet.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Fra Krifast kjør Rv. 70, ta av til høyre mot Sødalen industriområde/Motorpark. Fra Kristiansund sentrum kjør Rv. 70 mot Krifast. Ta av til venstre ved skilting Sødalen/Motorpark. Kjør gjennom industriområdet ca. 700 meter og parker i enden av industriområdet langs gjerdet på høyre side.

Kvar kan du parkere?

Parkering øverst i Sødalsveien ved enden av industriområdet. Ingen parkeringsavgift.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Fast grus 0,3
God sti 1
Natur 2
Lengde tur/retur (km) 3,3 km.
Stigning meter grader
Total stigning 214 Høydemeter

Offentlig transport

Buss, se nettsiden http://www.177.no