Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde en vei (km)

5.15

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Middagstind

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Jevn bratt skitur til en alpin topp med flott utsikt og flotte omgivelser. Kan være fordel med isøks/stegjern i tilfelle hard snø i det bratte topp partiet.

Kvar i terrenget går turen?

Parker ved Hersla (bomveg). Følg oppkjørt løype til enden av vatnet, og kryss så over til høyre mot lia (på slutten av sesongen kan det være fordel å følge høyresiden av vannet inn over for å slippe kryssing av elv). En del tett skog i starten på lia. Ta sikte på svak renneformasjon over skoggrensa som leder opp til det høyre skaret. Kryss oppover lia opp til skaret.

Avhengig av snøforholdene kan det være fordel å følge høyreryggen oppover, og deretter toppeggen til venstre. Ved gode snøforhold kan en også krysse oppover flanken til toppeggen. Siste partiet opp til toppeggen er bratt. Se opp for skavler som henger utover stupet på østsida av toppeggen!

Følg toppeggen til venstre mot selve toppflanken som går opp til toppen. Kan være litt bratt og runde siste partiet inn mot toppflanken, og ved hard snø vil det være fordel med isøks og stegjern. Artig parti med flere pinakler til venstre for ruta siste stykket opp til toppen.

Ned igjen er det flott kjøring hele toppflanken, men vurder forholdene hvor det er trygt å kjøre.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 5.15
Stigning meter grader
Total stigning 1250 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.