Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Eide

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

6,6

Lengde en vei (km)

3,3

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Nydelig utsikt fra Melvatnet.
Brua ved turstarten.
Fint terreng på vei oppover.
Melvassbu

Melvassbu

Fotograf: Øyvind Holden

Kvifor gå denne turen?

En tur som både kan gi ei god trimøkt, men som også har en så flott utsikt og natur at en gjerne kan ta seg god tid oppover. Rett før Melvassbu og vatnet, får en flott utsikt ut mot Farstad, Vevang og Atlanterhavsveien. Det er et fint fjellvatn der, som mulighet for en dukkert en varm sommerdag. Rundt Melvassbu er det lunt, solfylt, og det er ordnet flere steder for båltenning.

Kvar i terrenget går turen?

Stien er godt opparbeidet, det er noe ulent terreng, spesielt siste partiet. Starten går over ei bru, deretter en godt opparbeidet sti. Stien begynner slakt, før det kommer en del stigning, deretter et godt stykke kupert stigning. Ved stigningene er det fint lyng og bergterreng. Dette medfører at selve stien er noen steder dårlig synlig, men det er ikke vanskelig å se hvor en skal gå. Når en begynner å komme opp på flaten før en ny stor stigning mot Melen, må en ta til høyre, hold høyre til en ser fjellvatnet. Når du er ankommet fjellvatnet, gå til venstre for vatnet, og du vil finne Melvassbu, som er ei steinbu.

Kulturminne

Steingjerde langs hele toppen, fra Melen til Sjurvarden.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter ved Gådalsvatnet og har samme startplass som til Melen. Kjør fra Eide mot Lyngstad langs riksvei 64. Kjør inn mot Bollia (veg 276). Kjør om lag 2 kilometer. Rett etter krysset til nedre Bollia tar en av til høyre, (veg 1064). Følg denne veien 3,5 kilometer, på slutten vil en kjøre langs Godalsvatnet, og ved enden her vil en møte en markant 90 graders sving, her begynner turen.

Kvar kan du parkere?

Parkeringsplass ved turstart. Ingen parkeringsavgift.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti 3,3
Lengde tur/retur (km) 6,6
Lengde en vei (km) 3,3
Stigning meter grader
Total stigning 393 Høydemeter

Offentlig transport

Nei.