Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Melskaret, Fiksdal

Om turen

Gradering

Kommune

Vestnes

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

ca 3,4 km

Lengde en vei (km)

ca 1,7

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Flott uutsikt mot Fiksdal og Molde by.
Inne i skogen i starten av stien.
Elva og vatnet
Oppe ved Melskarsvatnet.

Melskaret, Fiksdal

Kvifor gå denne turen?

Veldig fin tur der du får en fin utsikt idet du kommer ut av skogen. Turmålet ligg ved eit flott vatn der du både kan fiske og bade.

Turen startar med litt bratt terreng det første stykket. Så flater det ut når du kommer opp mot toppen. Her blir det litt mer myrete og kan være litt bløtt viss det har vært mye dårlig vær. Turen er en fin familietur selv om det er litt bratt, men turen er ikke så lang og når man kommer fram så møter man ett fint vatn med fin strand der man kan bade (viss tempraturen er der!).

Kvar i terrenget går turen?

Kjør fylkesveg 661 fra Vestnes og forbi Tomrefjord mot Fiksdal, eller du kjem fra Sunnmøre så kjører du mot Vestnes og forbi Fiksdal kirke og elva. På bakketoppen er det skilt mot Fiksdal stadion, kr 40.- i bompenger. Kjør fram til vegenden og parker bilen der. Da er det bare å gå videre opp mot setra og Melskaret. Du følger vegen rett fram og opp og når der ikkje er mer veg så kjem du inn på en ganske synlig sti ved å gå til høgre for hytta som ligg der.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Kjør fylkesveg 661 fra Vestnes og forbi Tomrefjord mot Fiksdal, eller du kjem fra Sunnmøre så kjører du mot Vestnes og forbi Fiksdal kirke og elva. På bakketoppen er det skilt mot Fiksdal stadion, kr 40,- i bompenger. Kjør fram til vegenden og parker bilen der. Da er det bare å gå videre opp mot setra og Melskaret. Du følger vegen rett fram og opp og når der ikkje er mer veg så kjem du inn på en ganske synlig sti ved å gå til høgre for hytta som ligg der.

Kvar kan du parkere?

Bompeng kr 40,- (2016)

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0
Fast grus 0
Løs grus 0
Traktorveg 0,2
God sti 0,9
Dårlig sti 0,2
Myr 0,3
Røtter / steiner 0.1
Lengde tur/retur (km) ca 3,4 km
Lengde en vei (km) ca 1,7